Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fast” – då svarar plötsligt Northug

Foto: MARIUS GULLIKSRUD / STELLA PICTURES MARIUS GULLIKSRUD

Petter Northug är fast i Ryssland med anledning av coronautbrottet, enligt Dagbladet. 

Nu skickar han en passning till tidningen.

”Starkt av Dagbladet mär man är i Norge”, skriver han på Instagram.

I många år var Petter Northug och Aleksandr Legkov bittra rivaler i längdspåret.

Förra veckan reste den pensionerade norrmannen till Moskva-regionen för att delta i ”Legkov Race”, ett hyllningslopp i Legkovs ära. Nu är Northug fast i Ryssland.

Spridningen av coronaviruset har ställt till det för hela flygindustrin och det är i dagsläget högst oklart när Northug kan resa hem till Norge igen. 

– Petter vet inte när han kan kommer hem igen. Alt är så ovisst. Vi får vänta och se hur det blir. Det är svårt att hitta flyg hem, säger pappan John Northug till Dagbladet.

– Han har fått fått utökat visum och känner att han han blir väl omhändertagen.

Pappan: ”Måste sättas i karantän”

John Northug berättar vidare att familjen så klart vill ha hem Petter så snart som möjligt, samtidigt som det känns skönt att veta att sonen har det bra där han befinner sig.

– När han kommer hem måste han sättas i karantän. Jag har sagt till honom att om man väl ska sitta i karantän är det fint att göra det här hemma på gården. Då kan jag sätta honom i arbete på gården, säger John Northug.

Situationen i Norge, och över hela världen, förändras ständigt. Plötsligt kommer nya direktiv och Norge stängde nyligen sina gränser. Med facit i hand var inte Petter Northugs tajming med resan till Ryssland den bästa.

– Det stramades till våldsamt medan Petter var i Ryssland. Hade han varit kvar i Norge i två dagar till hade han nog stannat här, säger John Northug.

Petter Northug kommenterar själv situationen:

– Jag gick igenom situationen innan jag reste. Vid den tiden var det 20 stycken smittade i Ryssland, i Norge var det något fler. Det var ingen kritisk situation, så jag var lugn. Samtidigt åkte jag från Oslo i ett nästan helt tomt flygplan, säger han till Sport 24.

Northugs svar: ”Bra journalistik”

Bara någon timme efter att Dagbladet publicerat sin artikel kommer Petter Northug med en syrlig passning till tidningen på Instagram.

34-åringen är tydligen hemma i Norge igen.

”Bra journalistik. Starkt av Dagbladet när man är i Norge”, skriver han.

 

Missa inga nyheter om coronaviruset! Ladda ner Expressens app – och slå på notiser – för senaste nytt.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.