Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Har inte sett Kläbo så här på hela säsongen”

Alexander Boljunov jublar efter segernFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Kläbo passerar mållinjenFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Kläbo går i målFoto: SVT

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Johannes Hösflot Kläbo ledde Tour de ski inför avslutningen. 

Men i klättringen uppför Alpe Cermis tappade norrmannen helt greppet om segern. 

– Vi har inte sett Kläbo så här sliten på hela säsongen, säger experten Torgeir Björn i NRK.

Segern i Tour de ski stod mellan Johannes Hösflot Kläbo och ryssarna Alexander Boljunov och Sergej Ustjugov. Hela fältet var som väntat samlat när klättringen uppför slalombacken Alpe Cermis inleddes, men snart var det ledartrion som gick upp i spets. 

Men ingen av dem fick behålla ledningen speciellt länge. 

Den erkänt starke klättraren Sjur Röhte satte upp ett tempo som blev för hårt för de flesta – endast landsmannen Simen Hegstad Krueger kunde följa. Och efter ett tag gick även Krueger upp i tät, och blev till slut den som tog hem loppet före Röthe. 

Kläbo tappade allt i backen

Alexander Bolsjunov var 22 sekunder bakom Krueger i mål, vilket räckte för att ta hem totalsegern i Tour de ski. Johannes Hösflot Kläbo orkade inte hänga med alls när stigningen blev som tuffast i backen och gick i mål som 21:a, 1:32 efter landsmannen Krueger i mål. Kläbo lyckades dock säkra en tredjeplats i totalen. 

– Vi har inte sett Kläbo så här sliten på hela säsongen, säger experten Torgeir Björn i NRK. 

– Bolsjunov gick fruktansvärt fort, han har aldrig åkt så här fort. Jag hade behövt en minut. Jag gjorde ett ärligt försök, men jag visste att det skulle bli tufft, säger Kläbo i NRK. 

Jens Burman blev bäste svensk på en elfteplats, dryga minuten bakom Krueger. Burman blev tolva i sammandraget i Tour de ski. 

Se höjdpunkterna från damernas avslutning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.