Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norske guldhjältens bakslag: Missar OS

Ole Vigen Hattestad med Teodor Peterson och Emil Jönsson vid prisutdelningen i Sotji.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ FLORIAN ERTL / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

Norske Ola Vigen Hattestad får inte chans att försvara sitt OS-guld.

Skidhjälten kommer inte att kunna åka till Pyeongchang, rapporterar Dagbladet.  

Ola Vigen Hattestads OS-guld i sprint från Sotji 2014 representerar karriärens höjdpunkt. Han hade hoppats att få en ny chans till medaljer i Pyeongchang om en månad, men kroppen har inte velat samarbeta med 35-åringen. Hattestad har kämpat med återkommande sjukdomsbesvär, samtidigt som chanserna att kvala in till OS bara blivit färre. 

Hattestad missar OS

Nu står det klart att Hattestad varken kommer att kunna tävla i norska mästerskapen eller världscupstävlingarn i Planica. Det innebär att OS-drömmen är officiellt död. 

– Jag pratade med honom före sprinten i Piteå. Det sista jag hörde är att Ola dessvärre inte kommer att åka sprinten i NM. Orsaken är sjukdomsprobleme som har plågat honom så länge, säger norska landslagets sprinttränare Arild Monsen till Dagbladet.  

Monsen bekräftar också att Hattestad är uträknad från OS-truppen.

– Dessvärre blir det så när Ola inte är i stånd att åka skidlopp, säger Monsen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.