Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norskan ratas: ”Hon är en alldeles för stor risk”

Kristine Stavås Skistad.
Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Linn Svahn.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Federico Pellegrino.
Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

Sprinthelg i Ulricehamn väntar i världscupen med flera svenska stjärnor på startlinjen. Vem ska man satsa på i Premium Manager?

SportExpressens skidreportrar Philip Gadd, Ludvig Holmberg och Tomas Pettersson ger här sina bästa tips inför helgen.


Spela Premium Manager Skidor – första månaden är gratis

Distansstjärnor som Therese Johaug och Ebba Andersson är inte med i Ulricehamn. Hur ser ert lagbygge ut inför helgen?

GADD: Åh, herregud. Det är ett rent haveri. Som det ser ut nu har jag bara en åkare till start i Ulricehamn, men det är som tur är Linn Svahn (15.0). Den här helgen och nästa i Nove Mesto får jag bita i det sura äpplet och inse att jag inte får ihop fulla lag. Förmodligen gör jag ett, kanske två extra byten. Det gäller att tänka långsiktigt och inte slösa poäng på att få in åkare jag bara vill ha in en helg.

HOLMBERG: Jag har Linn Svahn (15.0) och Jessica Diggins (16.4) i laget, vilket känns väldigt bra. Också löjligt glad över att kunna lyfta in Petra Novakova (4.5) från bänken. Men på herrsidan ser det värre ut. Ingen av mina fyra herrar kommer till start i helgen. Här måste jag agera.

PETTERSSON: Mitt bygge? Det är snarast en rivningskåk jag kämpar med. Det visar sig att jag har 0 (noll) åkare till start från mitt lag i Falun. Så nu tvingas jag att betala dyrt för ett par-tre extrabyten för att i alla fall få ihop en grund till bygget. Måste bara pricka in alla segrare då så man inte går minus. Vilka? De ser ni svaret under. 


Vilken åkare är viktigast att få in i laget?

GADD: Haha, till skillnad från Tomas var jag smart nog att slänga in Linn Svahn (15.0) redan i Falun. Hon får så klart kaptensbindeln i Ulricehamn. Fokus för mig är att få in en herråkare som kan vinna båda dagarna och där sitter Federico Pellegrino (15.0) som handen i handsken. Han frälste mig i Dresden och får nytt förtroende i helgen!

HOLMBERG: Om du inte redan har Linn Svahn så är det så klart svaret. Rivalerna är livrädda för henne just nu och allting talar för dubbla segrar i Ulricehamn. På herrsidan känns Lucas Chanavat (12.0) som det viktigaste kortet – mycket tack vare att han har en vass kollega i sprintstafetten (Richard Jouve). Jag tror han tar fler poäng än Federico Pellegrino (15.0) i helgen. Men hörni, kolla startlistorna fredag kväll innan ni spikar laget.

PETTERSSON: För mig som obegripligt nog utelämnade Linn Svahn (15.0) förra helgen så är det prio 1 att få i sprintdrottningen i mitt gäng igen. På herrsidan? Tja, det handlar ju om fristilssprint. Ett lag utan italienske speedkulan Federico Pellegrino (15.0) är ett högst ihåligt lag, men kan också vara en klok satsning att ta nån av ryssarna Sergej Utsjugov (16.6) eller Gleb Retivyk (9.8). De kan mycket väl vinna stafetten också.


Nästan alla norska VM-åkare avstår tävlingarna i Ulricehamn. Finns det några fynd i de norrmän väljer att åka dit?

GADD: Här ska man passa sig för Kristine Stavås Skistad (5.0) som haft ett par mardrömsår efter genombrottssäsongen 2018/2019. Den extremt billiga prislappen lockar givetvis, men det är en alldeles för stor risk med tanke att hon inte åkt något världscuplopp i år. Gå på ett lite säkrare kort och köp in Sindre Björnestad Skar (11.0)!

HOLMBERG: Absolut, en chansning på Sindre Björnestad Skar (11.0) skulle kunna ge poäng här. Men nej, byt inte in honom eller någon annan av norrmännen. Norge har precis som Sverige och Finland aviserat att de inte kommer tävla i Nove Mesto nästa helg. Det gäller därmed att få in lite andra nationer i laget, annars riskerar du att hamna i skiten.

PETTERSSON: Jovars, även ett norskt nödlandslag är ett lag som håller hög klass. ”Supertalangen-som-försvann” Kristine Stavås Skistad (5.0) har en vass högstanivå när det väl smäller till, men allra bäste norske åkare hittar vi på herrsidan i form av Sindre Björnestad Skar (11.0). Har bara fått chansen en gång i världscupen i år - men var då ytterst nära final.  


LÄS MER: Världscupen i längdskidor – allt du behöver veta

LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken

LÄS MER: Lovisa Modig i stor intervju: ”Det är tufft ekonomiskt”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.