Foto: Nils Petter NilssonFoto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson
Vidar Löfshus. Foto: Nils Petter NilssonVidar Löfshus. Foto: Nils Petter Nilsson
Vidar Löfshus.  Foto: Nils Petter Nilsson

Norska VM-stjärnan flydde efter bakslaget

Publicerad

FALUN. Kristin Störmer Steira hade lagt alla korten på lördagens tremil.

Då kom ett felsteg, en vrickad fot – och nu har hon redan lämnat Falun i besvikelse.

– Hon var förkrossad, säger landslagschefen Vidar Löfshus till SportExpressen.

I OS gick Marit Björgen, Therese Johaug och Kristin Störmer Steira in i mål, och skickade alla tre medaljer till Norge.

I VM är planen att det ska bli en liknande succé för Norge, men den sistnämnda kommer inte till start.

Kristin Störmer Steira har inte startat en enda distans i VM. I stället hade hon satsat hårt på tremilen.

Den blir inte av.

Under fredagen kom beskedet att hon klev snett under en joggingtur, något som ledde till en stukad fot.

– Kristin hade extrem otur i går, så det är bara en lång kedja av olycka för hennes del den här vintern, säger Vidar Löfshus.

"Det är en vrickning"

Vad var det som hände?

– Jag vet inte hur hela förloppet har gått till, jag förhåller mig bara till läkaren som konstaterar att det är en vrickning.

Hela vintern har blivit förstörd för Steira, som bröt bäckenbenet i höstas – och sedan dess har tvingats till lång vila.

Fredagens olyckliga besked tog hårt på henne. Så hårt att hon direkt flydde Falun för att åka hem till Norge.

– Hon var förkrossad och har redan åkt hem, säger Vidar Löfshus.

Även Astrid Uhrenholdt Jacobsen har tvingats lämna återbud, på grund av sjukdom. I stället har Norge valt att plocka in Martine Ek Hagen och Ingvild Flugstad Östberg.

– De har kommit in i sista stunden, och är kanske inte de starkaste korten i kamp om medlajer och topplaceringar. Men de ser fram emot att åka och ska nog kunna kämpa om topp tio-placeringar, säger Vidar Löfshus.

Övriga norska åkare är Marit Björgen, Therese Johaug och Heidi Weng. För svensk del åker Charlotte Kalla, Anna Haag, Sofia Bleckur och Emma Wikén.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag