Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska tränaren: "Jag hoppas vi slipper det"

Maiken Caspersen Falla har fått se sig slagen av Nilsson vid flera tillfällen i vinter.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Stina Nilssons åkstil har kritiserats under säsongen.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

LAHTIS. Maiken Caspersen Falla har tidigare klagat över Stina Nilssons åkstil och menat att svenskan har stängt henne på upploppet.

Det hoppas den norska damtränaren Roar Hjelmeset slippa få se på VM.

– Jag hoppas att vi kan ge Stina en rejäl kamp på ett rejält sätt så vi slipper en stor diskussion om det efteråt, säger han.

På torsdag drar det i gång på allvar.

VM-sprinten avgörs och damernas tävling har på förhand målats ut som en kamp mellan två stycken. Sveriges Stina Nilsson och Norges Maiken Caspersen Falla.

De båda har mötts i spåren vid ett flertal tillfällen den här säsongen och Nilsson har gått segrande ur flera av dem.

Därför ser Norges damtränare Roar Hjelmeset Nilsson som storfavorit inför sprinten.

– Stina har presterat bäst och vunnit sprintlopp efter sprintlopp den här vintern, så det är hon som är favorit, säger han.

"Varit sur och irriterad"

I en intervju med Nettavisen säger Falla att alla förluster mot Nilsson den här säsongen har gjort henne sur.

– Jag känner att jag har kommit närmare, jag har varit sur och irriterad för att jag har kommit närmare. Hade hon vunnit med mer så hade det varit enklare att hantera det, säger Falla.

Har Stina Nilsson kommit in under huden på Falla? Det tror inte Hjelmeset.

– Nej, jag tror inte hon ser Stina som ett spöke. Bara förra säsongen så vann Maiken åtta av tio världscuper och ligger bra till i totalen även i år.

Så vill Norge slå Stina Nilsson i finalen

Men det är inte första gången som Falla har uttryckt sin irritation mot Nilsson. I Otepää så menade Falla att det var omöjligt att slå Nilsson för att svenskan väger för mycket - och i Falun så riktade Falla kritik mot Nilssons åkstil.

– Jag var irriterad, för jag kom bakom Stina och försökte gå förbi. Men hon fäktade med stavarna så det gick inte att komma förbi, sa hon då.

Hjelmeset säger att de tidigare irritationsmomenten inte är något som har diskuterats i det norska lägret. Han säger också att de inte har kokat ihop någon hemlig taktik för att knäcka Nilsson.

– Men vi har många norska damer som kan gå fort. På sprinten i Lahtis i fjol så hade vi fyra damer i final och vi hoppas på flera damer i final även i år för det är en fördel för oss att ha många som kan ge Stina en kamp om guldet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.