Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAYFoto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
 Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Nytt besked om norska stjärnan i Tour de ski

Publicerad

OBERSTDORF. Enligt norsk media skulle Maiken Caspersen Falla bryta Tour de ski efter dagens tumultartade scener i Oberstdorf.

Nu kommer nya besked.

“Hon vill köra ett lopp till innan hon åker hem”, skriver Norges presschef Gro Eide i ett sms.

Däremot väljer både Mari Eide och Kathrine Harsem att lämna Tour de ski.

Det stormade, blixtrade och regnade under förmiddagen i Oberstdorf.

Trots det kördes damernas prolog som planerat, vilket förvånade många av åkarna.

– Jag bara väntade på att de skulle ställa in loppet, säger amerikanskan Ida Sargent till FasterSkier.com.

– Det var ju åska och det blixtrade! Jag gick in och värmde upp på cykel till slut, för jag är rädd för blixten.

Vann prologen

I de minst sagt tuffa förhållandena var norskan Maiken Caspersen Falla starkast av alla. Hon vann prologen med drygt två sekunder – innan hon skyndade in i värmen igen för att ladda för finalheaten.

Men de blev aldrig av.

Arrangören bestämde sig för att ställa in dagens tävlingar och stryka etappen från Tour de ski, eftersom det inte var säkert för åkarna att tävla i Oberstdorf.

De allra flesta var förstående till beslutet. Men många var också besvikna.

Det här var nämligen den sista sprinten i Tour de ski.

 

LÄS MER: Tour de ski 2018 – här är allt du behöver veta

"Hon vill köra"

Enligt norsk media skulle Maiken Caspersen Falla därmed bryta Tour de ski. Det bekräftades också av landslagschefen Vidar Löfshus.

Men nu kommer nya besked.

“Maiken Caspersen Falla kör 10 kilometer fristil i Oberstdorf i morgon. Hon vill åka ett lopp till innan hon åker hem”, skriver presschefen Gro Eide i ett sms.

Samtidigt meddelar Norges landslag att både Mari Eide och Kathrine Harsem bryter Tour de ski. Båda två uppges ha problem med sina luftrör.

“De behöver vila luftrören inför kommande tävlingar”, skriver Gro Eide.

https://www.facebook.com/ExpressenSkidsnack/posts/1945036099157885
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag