Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska stjärnans krav på Sverige

Ingvild Flugstad Östberg.Foto: NILS PETTER NILSSON
Frida Karlsson.Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Frida Karlsson.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

VAL DI FIEMME/STOCKHOLM. Frida Karlssons monsterinsatser i Skandinaviska cupen har blivit en snackis även under Tour de ski.

Nu vill toursegraren Ingvild Flugstad Östberg att det svenska landslaget tänker om och släpper fram supertalangen fullt ut. 

– Hon måste få tävla i världscupen. Hon kommer att kunna hävda sig väldigt högt upp, tippar jag, säger Östberg. 

Frida Karlsson är svensk skidåkningens mest upphaussade talang just nu. Och förväntningarna blev inte mindre efter 20 kilometer fristil i Skandinaviska cupen.

Karlsson gick i mål som självklar etta, en minut och femtio sekunder före norska tvåan Anne Kjersti Kalvå. 

Nu vill Tour de ski-segraren Ingvild Flugstad Östberg att Karlsson, som stoppats från att tävla i världscupen, får chansen på den absolut högsta nivån. 

LÄS MER: Världscupen i skidor 2018/19 – allt du behöver veta

 

Östbergs krav på Sverige

– Vi snackade om det. Hon måste få tävla i världscupen. Hon kommer att kunna hävda sig väldigt högt upp, tippar jag, säger Östberg. 

– Jag har följt hennes resultat. Jag har aldrig träffat henne eller mött henne i något lopp, men hon har gått fantastiskt bra i Skandinaviska cupen.

Sveriges landslagschef Rikard Grip har velat hålla 19-åringen borta från världscupen, för att ge henne bästa möjliga uppladdning inför JVM som avgörs i slutet av januari. Men efter JVM finns möjligheten att Frida Karlsson dyker upp både i världscupen – och på VM i Seefeld.

 – Alla som åker fort är aktuella för VM, säger Grip med ett leende.

– Frida åker fantastiskt bra just nu. Hon möter väldigt bra internationellt motstånd och att vinna där är väldigt imponerande.

 

 

LÄS MER: Skid-VM 2019 – allt du behöver veta

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.