Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drabbad av hjärtstopp – förd akut till sjukhus

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Norska skidåkaren Sondre Turvoll Fossli, 26, drabbades under gårdagsförmiddagen av hjärtstopp.

Han färdades i ilfart till Universitetssjukhuset i Oslo där han fick akuthjälp av hjärtspecialister.

– Han är självklart väldigt glad över att han kom ur detta med livet i behåll, säger Ola Rönsen, medicinskt ansvarig i det norska längdlandslaget i ett pressmeddelande.

Norska landslagsåkaren Sondre Turvoll Fossli, 26, hade änglavakt under en biltur i går måndag, enligt Langrenn.com. 

Fossli drabbades av hjärtstopp och färdades i ilfart till Universitetssjukhuset i Oslo där han fick första hjälpen-vård av hjärtspecialister.

Där räddades hans liv.

– Han mår efter förhållandena bra, säger Ola Rönsen, medicinskt ansvarig i det norska längdlandslaget i ett pressmeddelande.

Sondre Turvoll Fossli fick hjärtstopp

– Sondre fick hjälp av hjärtspecialister på sjukhuset. Han är självklart glad över att han har kommit ur detta med livet i behåll, fortsätter Rönsen.

Sondre Turvoll Fossli fyllde 26 år häromdagen. Han har en världscupseger: den klassiska sprinten i finska Ruka 2015.

– Det är för tidigt att säga något om vilka konsekvenser händelsen får för hans fortsatta satsning som elitidrottare, säger Ola Rönsen.

Sondre Turvoll Fosslis familj har för langrenn.com vädjat om förståelse för att de inte vill kommentera något ytterligare utöver det som framkommit i det norska förbundets pressmeddelande.

I det norska landslaget mottas beskedet med förskräckelse.

– Det kom som en chock för mig och resten av laget. Jag hoppas det går bra på alla sätt och vis, säger Norges sprinttränare Arild Monsen till TV2.

– Väldigt skrämmande. Ett väldigt speciellt och tråkigt besked att få om en lagkamrat, säger sprintkollegan Sindre Björnestad Skar till VG.

I fjol dog den tidigare landslagsåkaren Ida Eide, 30, efter ett hjärtstopp under en löprunda.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.