Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hon ersätter Stina Nilsson i stafetten

Jonna Sundling kör fjärdesträckan i morgon. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Stina Nilsson är skadad och missar stafetten. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Therese Johaug.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

ULRICEHAMN. Sverige har släppt sitt lag till stafetten.

Och med Stina Nilsson skadad är det Jonna Sundling som får chansen som avslutare.

– Sverige har så många bra åkare som kan ersätta Stina, säger norskan Ingvild Flugstad Östberg.

Under söndagen väntar stafetter i Ulricehamn och Sverige har nu släppt vilka åkare det är som får chansen.

I förstalaget blir det Evelina Settlin, Ebba Andersson, Charlotte Kalla och Jonna Sundling.

Noterbart är att Settlin får chansen igen, trots en svag insats i stafetten i Beitostölen tidigare den här säsongen. Och det blir alltså Jonna Sundling som får ansvaret att ta laget i mål, när Stina Nilsson nu är skadad.

– Det är klart att Sverige försvagas när Stina Nilsson är borta, men de har så många bra åkare som kan ersätta henne, säger den norska stjärnan Ingvild Flugstad Östberg.

– Som jag ser det är Sverige fortfarande en av favoriterna till guldet i VM-stafetten.

Sverige har även ett andralag på damsidan. Det består av Anna Dyvik, Linn Sömskar, Moa Molander Kristiansen och Hanna Falk.

Så ställer Norge upp

På herrsidan består Sveriges första lag av Calle Halfvarsson, Daniel Rickardsson, Jens Burman och Viktor Thorn. I andralaget åker Björn Sandström, Axel Ekström, Tiio Söderhielm och Karl-Johan Westberg.

Oskar Svensson? Han har lämnat återbud.

"Han hade som ambition att tävla i helgen, men känner att han inte är helt tillbaka än efter sin förkylning. Han väljer därför att avstå stafetten", skriver Sveriges presschef Katarina Medveckzy i ett sms.

Norge har också släppt sina lag – där det kryllar av duktiga åkare.

I damernas förstalag inleder Heidi Weng, följt av Therese Johaug och Astrit Uhrenholdt Jacobsen. Världscupledarinnan Ingvild Flugstad Östberg får förtroende att avsluta för Norge. Samtliga åkare var bland de tio främsta i lördagens 10 kilometer fristil.

Andralaget är också starkt. Lotta Udnes Weng tar första sträckan och följs av Kari Öyre Slind, Ragnhild Haga och Anne Kjersti Kalvå.

Norges ställer upp med ett herrlag i stafetten. Där får Hans Holund, Didrik Tönseth, Sjur Röhte och Simen Hegstad Krüger chansen.

Både Tönseth och Krüger var på pallen under lördagens distanslopp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.