Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska skidstjärnans besked efter tårarna

Weng i tårar efter loppet.Foto: NRK.
Hon tröstades av ledare.Foto: LUDVIG HOLMBERG.

OBERSTDORF. Hon blev fälld, kraschade – och skrek ut sin smärta.

Sen lämnade Heidi Weng arenan i tårar.

Men den norska stjärnan kommer inte att bryta Tour de ski.

– Heidi har stukat höger tumme, men kommer att tävla vidare, säger läkaren Öystein Andersen.

Det var minst sagt dramatiska scener under sprinten i Val Müstair, som var den tredje etappen av Tour de ski. Schweiziskan Laurien van der Graaff råkade fälla Norges stjärnåkare Heidi Weng med ena staven – och fallet blev olyckligt.

Weng skadade ena tummen och skrek av smärta.

Efteråt rann tårarna.

– Det gör jävligt ont. Men jag hoppas kunna fortsätta Tour de ski, förklarade hon för SportExpressen.

 

Med i startlistan

Nu står det klart att hon kör vidare.

Heidi Weng finns med i startlistan inför onsdagens masstart i Oberstdorf (10 kilometer klassiskt) och läkaren Öystein Andersen ger också grönt ljus.

– Heidi har stukat höger tumme, men kommer att tävla vidare, säger han i ett pressmeddelande.

Samtidigt lider de norska landslagskompisarna med Heidi Weng. Hon har haft en blytung start på säsongen och precis när formen nu börjar komma tillbaka så skadar hon sig.

– Heidi var verkligen på väg tillbaka, men det är väl så här när man är i en dålig period. Att allting bara går emot, säger Maiken Caspersen Falla.

 

Falla bryter touren

Astrid Uhrenholdt Jacobsen:

– Jag lider verkligen med Heidi. Samtidigt är jag imponerad över hur hon har hanterat den här situationen som hon varit i under de sista veckorna.

På vilket sätt?

– Hon har gått från att vinna så mycket till att prestera klart sämre. Men trots det har hon varit positiv och bara kört på. Säsongen är fortfarande ung. Och det är bra att hon kämpar vidare.

En som dock har bestämt sig för att bryta är Maiken Caspersen Falla. Hon har problem med sina luftrör och kliver därför åt sidan.

Det gör även Ida Ingemarsdotter och Linn Sömskar i det svenska laget.

 

LÄS MER: Schema, tv-tider, åkare – stor guide till Tour de ski 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.