Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norske stjärnan slutar: Aldrig fått reda på det

Foto: NILS PETTER NILSSON
Ola Vigen Hattestads största triumf i karriären var OS-guldet i sprinten i Sotji.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/SVEN SIMON IMAGO SPORTFOTODIENST

Ola Vigen Hattestad, guldmedaljör från OS 2014, lägger skidorna på hyllan.

Ett mystiskt kroppsligt fel tvingar 35-åringen att sluta.

– Jag har inte fått reda på vad som är fel, säger Hattestad till NRK.  

Ola Vigen Hattestads OS-guld i sprint från Sotji 2014 representerar karriärens höjdpunkt. Han hade hoppats att få en ny chans till medaljer i Pyeongchang, men kroppen ville inte samarbeta. Nu har 35-åringen, som har kämpat med återkommande sjukdomsbesvär, tvingats lägga skidorna på hyllan.

– Det har varit ett väldigt svårt beslut att ta, men nu har jag bestämt mig. Det har inte varit lätt, men nu är det som det är, säger Hattestad till NRK.  

– Motivationen för att satsa på en ny säsong finns, men jag känner inte att det håller när jag är osäker på min hälsa och inte vet om jag kan köra för fullt. Då har jag bestämt mig för att kasta in handduken. 

Ola Vigen Hattestad lägger av 

Senaste gången Hattestad kunde slutföra ett officiellt lopp var 11 december 2016. Då kom han på åttonde plats. Sedan dess har han tvingats lämna återbud efter återbud.

Och läkarna har inte kunnat ge honom ett tydligt besked kring varför han hemsöks av återkommande förkylningssymptom.

– Jag har egentligen aldrig fått reda på det. När OS-drömmen sprack i julas tänkte jag att jag skulle använda de nästkommande månaderna till att ta reda på vad som var fel. Det har jag inte gjort. Jag har inte fått reda på det, och nu är vi här. Allt har ett slut och nu har jag insett att min idrottskarriär är över, säger Hattestad. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.