Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska kritiken efter beslutet om Falun-VM

Foto: Mikael Sjöberg

Anders Södergren överväger att slopa VM-satsningen till Falun 2015, då herrarnas femmil körs som masstart.

Nu reagerar även Norges skidåkare.

– Vi har blivit vana vid att bli överkörda gång på gång, säger Eldar Rönning till Nettavisen.

Under söndagen kom beskedet att damernas tremil och herrarnas femmil under VM i Falun 2015 ska köras som masstart – trots en stor önskan hos skidåkarna om individuell start.

Svenska Anders Södergren tycker att beslutet är "riktigt dåligt" – och överväger nu att slopa sin satsning mot Falun-VM.

– Nu lutar det väldigt mycket åt att jag struntar i det. Det här blir nog sista säsongen jag satsar mot ett mästerskap, säger Södergren till SportExpressen.se.

"Tråkigt"

Hela 85 procent av utövarna röstade för en ändring till individuell start. Men sedan internationella skidförbundet överlät beslutet till den europeiska tv-unionen, föll beslutet på en masstart.

Något som även får norske Eldar Rönning att reagera.

– Det är lite tråkigt att det ska vara så. Vi har sagt det vi vill säga, men vi har tyvärr blivit vana vid att bli överkörda gång på gång, säger han till Nettavisen.

Rönning röstade för en individuell start då han tycker det är en viktig tradition inom längdskidåkningen. Han är besviken på att skidåkarnas röst inte blir hörd.

– Det är FIS (internationella skidförbundet) som kör showen. TV och medias önskan är uppenbarligen viktigare än utövarnas, säger han.

VM i Falun avgörs 18 februari-1 mars 2015.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.