Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska bråket – efter Stina Nilssons succé

Ingvild Flugstad Östberg.Foto: Gepa Pictures/ Philipp Brem / GEPA BILDBYRÅN
Heidi Weng.Foto: Imago Sportfotodienst / IMAGO/MOTIVIO IMAGO SPORTFOTODIENST

Heidi Weng var otröstlig efter att hon och Ingvild Flugstad Östberg hade blivit sönderspurtade av Stina Nilsson.

Men Östberg känner ingen större sympati med sin lagkamrat.

– Hon är inget offer. Det var jag som gjorde skitjobbet, säger Östberg till NRK.

 

LÄS OCKSÅ: "RÄTT ÅT NORSKORNA ATT DE ÄR ARGA"

Det blev ett snöpligt slut på jaktstarten för norsk del. Efter 2,2 kilometer hade Ingvild Flugstad Östberg och Heidi Weng kommit ikapp Stina Nilsson, och när norskorna bad Nilsson om draghjälp, så fick de nobben. Nilsson valde i stället att använda alla sina krafter till att krossa Östberg och Weng i spurten och därmed ta hem segern i Oberstdorf.

Heidi Weng var otröstlig efter loppet. Hon tyckte att hon kunde hjälpt Östberg att dra upp tempot och därigenom knäcka Nilsson innan upploppet.

– Jag är bara lite irriterad på att jag inte klarar av att hjälpa Ingvild bättre än jag gör. Jag klarade inte det i dag. Man vill hjälpa sitt lag och bli kvitt konkurrenterna, sa Weng till SportExpressen i går.

– Jag kanske är en person som inte vill svika någon.

Östberg om Nilssons spurt

Men Östberg verkar inte falla platt inför Wengs tårar. Hon står fast vid att hon hade velat ha mer hjälp från sina medåkare i tättrion.

– Det är inte kul att Heidi blir ledsen. Men hon är inte något offer heller, för att vända på steken. Jag känner att det var jag som gjorde skitjobbet där alltså, säger Östberg till NRK.

"Det kokar inombords"

Med bättre hjälp från Weng hade duon kunnat säkra en norsk dominans, menar Östberg.

– Då hade vi kanske kunnat skaka av oss Stina också. Det kokar inombords litegrann, säger hon.

Östberg hävdar att hon höll igen i spåren.

– Jag kunde säkert ha blivit sur och käftat på dem, men det är inte min stil heller. Det kokar lite för mig inombord i spåren och direkt efteråt, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.