Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skrällen: Norges storstjärna borta

Maiken Caspersen Falla var en av favoriterna inför sprinten i Konnerud.Foto: KIMMO BRANDT / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Men hon blev utslagen redan i prologen.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Bästa svenska? Jonna Sundling - som blev tvåa.Foto: JURE MAKOVEC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOC / JURE MAKOVEC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Maiken Caspersen Falla var en av de stora favoriterna inför sprinten i Konnerud.

Men hon blev utslagen redan i prologen.

– Det här var bara väldigt dåligt, säger Falla till NRK efteråt.

Samtidigt gick fem av sex svenskor vidare till finalerna.

Det bjöds på en hel del oväntade resultat när prologen avgjordes i dagens världscupsprint i norska Konnerud.

Snabbast av alla var till exempel den slovenska veteranen Katja Visnar. 35-åringen har redan aviserat att hon lägger skidorna på hyllan efter den här säsongen och har ofta synts till lite längre ner i resultatlistorna.

Tvåa bakom Visnar var Jonna Sundling, bara 0,35 sekunder efter. Trea blev Anamarija Lampic.

Hur det gick för övriga svenskor? Linn Svahn blev sexa och Maja Dahlqvist elva. Linn Sömskar slutade på 16:e plats och den comebackande Hanna Falk blev 29:a.

Jennie Öberg slutade på 37:e plats och blev därmed utslagen.

Förklaringen till Fallas miss

Det stora utropstecknet var dock att den norska storstjärnan Maiken Caspersen Falla inte lyckades ta sig vidare till finalerna. För lite drygt två veckor sen vann hon sprinten i Trondheim, men här slutade hon på plats 31 i prologen och blev utslagen – med tre hundradelars marginal.

– Det här är en stor besvikelse, säger NRK:s expert Torgeir Björn.

Falla själv är uppgiven efteråt.

– Jag åkte helt enkelt inte bra i dag. Och när jag väl fick upp farten, då stumnade jag. Så det var bara väldigt dåligt...

– Jag är besviken. Det är lite svårt att verkligen tro att det här är sant. Men det kommer nya chanser och det här var nog inte min dag, helt enkelt.

Övriga resultat som sticker ut från prologen i Konnerud är att den norska doldisen Mathilde Myhrvold var femma och finskan Krista Pärmäkoski var nia. Samtidigt blev erkänt duktiga sprinters som Mari Eide (33:a), Anna Svendsen (41:a) Lucia Scardoni (44:a) utslagna.

På herrsidan var Johannes Hösflot Kläbo snabbast av alla, precis som vanligt. Johan Häggström (16:e), Marcus Grate (23:a), Calle Halfvarsson (25:a), Martin Bergström (26:a) och Teodor Peterson (29:a) gick vidare till finalerna medan Oskar Svensson (41:a) åkte ut.

SportExpressen liverapporterar sprintfinalerna med start 15.30.

 

LÄS MER: Linn Svahn inför sprinten i Konnerud: ”Allt eller inget”

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.