Foto: Zsolt Czegledi / Epa / Tt
 Foto: Zsolt Czegledi / Epa / Tt

Norges problem inför semin: Sjuka spelare

Publicerad

ZAGREB/STOCKHOLM. Sverige blev på onsdagskvällen klara för semifinal i handbolls-EM. I det norska lägret blir problemen med sjukdomar allt större. I matchen mot Ungern saknades bägge vänstersexorna på grund av sjukdom.

– Vi kan inte gå in i semifinalen utan en vänsterkant. Det är bekymrande, säger NRK:s handbollsexpert Öystein Havang.

– Jag hoppas att alla är sjuka, säger Sabina Jacobsen när SportExpressen.se träffar henne.

Norge spelade under tisdagskvällen sin avslutande match i gruppspelet av handbolls-EM mot Ungern. Camilla Herrem och Sanna Solberg är sjuka, och förbundskapten Thorir Hergeirsson tvingas klara sig utan en vänsterkant. Matchen var betydelselös, men på fredag väntar semifinal.

– Vi kan inte gå in i semifinalen utan en vänsterkant. Det blir världens snabbaste omskolning för den som ersätter. Man måste tänka väldigt taktiskt för att lösa det, säger Havang till NRK.

Hegh Arntzen fortsatt sjuk

Målvakterna Silje Solberg och Emily Stang Sando hade feber under tisdagen. Men båda var med i truppen mot Ungern. Dock saknades fortfarande Emilie Hegh Arntzen på grund av  sjukdom. Hon hålls isolerad från sina lagkamrater. Assisterande förbundskapten Mia Hermansson var också sjuk och fanns inte med på bänken mot Ungern.

Parallellt med Norge-Ungern avgjordes Sveriges EM-öde. Frankrike slog Holland med 20-18. Därmed blev Sverige klart för semifinal mot Norge.

Nu hoppas svenskorna på att det norska viruset ska leva vidare ett tag till.

– Jag hoppas att alla är sjuka. Det gynnar oss om någon inte är med, så man kan alltid hoppas, säger Sabina Jacobsen.

Malin Jonson
Malin Jonson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag