Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Norges nya vallabuss - vrålåk för sju miljoner

Foto: Christof Koepsel

Här är norska skidlandslagets nya "hem" – en 100 kvadratmeter stor vallabuss med kök, massagerum och mötesrum – som ska få de norska skidstjärnorna att lyfta ytterligare. Kostnad? Närmare sju miljoner svenska kronor.

– Det här har vi prioriterat länge, och är mycket viktigt för oss, säger norska skidförbundets Åge Skinstad till Dagbladet.no.

En mindre vallabuss-kapplöpning pågår mellan Sverige och Norge. I mellandagarna kunde Sverige ståta med en supervallalastbil under Tour de Ski. Då kontrade det norska skidlandslaget – till 2013 skulle man snickra ihop ett nytt vrålåk.

Nu är den här. Norska Dagbladet har fått bilder på den 100 kvadratmeter stora vallabussen som ska ge de norska skidstjärnorna bästa möjliga förutsättningar att prestera nästa vinter.

– Trailern är på 11 kvadratmeter, fördelat på ett vallarum på första våningen på knappt 70 kvadratmeter, och en avdelning på den andra våningen på drygt 30 kvadratmeter, säger norska skidförbundets Åge Skinstad till Dagbladet.no.

"Saknat en möteslokal"

– På övervåningen får vi ett behandlingsrum med fysiobänk, mötesrum och en plats att äta.

Kostnaden för det nya superbygget uppgår till närmare sju miljoner svenska kronor.

– Det är stora saker, såklart. Samtidigt kommer den här nya trailern förbättra logistiken avsevärt. Det här med en möteslokal har varit en saknad tidigare. Det får vi ordning på nu, säger Skidstad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!