Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norge ställer in allt – Sveriges säsong över

Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Världscuptävlingarna i norska Holmenskollen och Lillehammar ställs in. 

För svensk del är världscupsäsongen därmed slut – om Fis inte hittar alternativa orter. 

– Det blir konsekvenserna av dagens beslut som kommer från regeringen, säger Erik Röste, ordförande i norska skidförbundet enligt NRK.  

Det har sedan tidigare varit klart att Sverige står över tävlingarna i Nove Mesto nästa helg. 

Nu står det även klart att Norge inte kommer att kunna arrangera två världscupstävlingar efter VM, i Lillehammar och Holmenkollen – detta till följd av Norges hårda coronarestriktioner. Den norska regeringen meddelade på torsdagskvällen att elitidrotten inte kommer att undantas karantänsreglerna. 

”Har respekt för regeringens beslut”

För svensk del innebar torsdagens besked att världscupssäsongen är slut, såvida Fis inte hittar alternativa orter. Sedan tidigare står det klart att den tänka världscupsavslutningen i Kina ställts in. 

Det norska beskedet gäller inte bara längdskidor, utan även sporter som alpint och backhoppning. 

– Det blir konsekvenserna av dagens beslut som kommer från regeringen, säger Erik Röste, ordförande i norska skidförbundet enligt NRK och fortsätter: 

– Vi har respekt för regeringens beslut, men vi hade kunnat arrangera tävlingarna på ett säkert sätt. Vi tror det eftersom många länder har kunnat göra det och det har gått bra. 

Även världscupsavslutningen i skidskytte i Holmenkollen ställs in, men enligt internationella skidskytteförbundet ska tävlingen flyttas till en annan ort. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.