Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nobbar lägret – ska träna med herrarna

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ CH. KELEMEN / GEPA BILDBYRÅN

Stina Nilsson står över höghöjdslägret i Val Senales.

Men det beror inte på skadan.

Hon vill hellre träna på hemmaplan – och sparras med landslagets herråkare i Idre.

I slutet av augusti kom beskedet att Stina Nilsson tvingades lämna återbud till landslagets läger i Frankrike.

26-åringen från Malung hade drabbats av en spricka i revbenet.

– Det var en liten olycka när hon var ute och tränade. Hon var ute och sprang och ramlade olyckligt. Det var en ren olyckshändelse, förklarade landslagstränaren Stefan Thomson.

– Det är noga att det får läka nu, då ska det inte vara någon fara.

Efter en periods vila är Stina Nilsson nu tillbaka i träning igen. Men hon kommer alltså inte att följa med resten av damerna i landslaget till höghöjdslägret i Val Senales.

Ska träna med herrarna

Landslagschefen Lars Selin förklarar att Nilsson i stället vill träna på hemmaplan – och hon kommer därför att träna med Calle Halfvarsson och resten av herrarna i landslaget under deras läger i Idre (där det redan finns en snöslinga).

– Stina tyckte att det fungerade bra att träna på hemmaplan förra hösten och väljer därför samma upplägg i år igen, säger Selin.

Även Anna Dyvik, som tillhör andralaget Team Bauhaus, kommer vara med på lägret i Idre där det kommer bli ”en hel del tävlingslika moment på snö”.

– Vi tar oss an de sista pusselbitarna för att förbereda oss inför vintern. Skidåkningen blir primär på lägret, men kommer så klart kompletteras med gym och lite löpning, förklarar landslagstränaren Fredrik Uusitalo.

Lägret i Idre startar under tisdagen. Damerna åker till Val Senales i nästa vecka.

FAKTA: Landslagets åkare i Idre

A-landslag herrar

Jens Burman, Åsarna IK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Johan Häggström, Piteå elit SK, Teodor Peterson, IFK Umeå, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK.

 

A-landslag damer

Stina Nilsson, IFK Mora SK.

 

Team Bauhaus herrar

Martin Bergström, IFK Umeå, Axel Ekström, IFK Mora SK, Marcus Grate, IFK Umeå, Simon Lageson, Falun-Borlänge SK, Anton Persson, SK Bore, Marcus Ruus, Åsarna IK, Björn Sandström, Piteå elit SK, Karl-Johan Westberg, Borås SK.

 

Team Bauhaus damer

Anna Dyvik, IFK Mora SK.