Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nilsson: ”Jag mår inte bra av det...”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Stina Nilsson, 26, har mycket kvar att uträtta i längdspåren.

Men en dag är karriären över.

– Jag hoppas det blir tydligt för mig vad jag ska göra sen. Jag mår inte bra av att inte veta vad jag vill, säger hon i ett klipp från företaget Holtab.

Den svenska skidstjärnans Tour de ski tog slut redan efter den första etappen i Lenzerheide. Med tårar i ögonen förklarade svenskan att hon slitit med smärtor under loppet, och kort senare kom beskedet att hon avbryter touren och åker hem. 

Den svenska skidstjärnan hade drabbats av en stressfraktur i revbenet och blir borta från längdskidåkningen i minst sex veckor. 

– Jag fick beskedet för en vecka sedan och har fått tid att smälta det här, hunnit landa och förlika mig med tanken att det kommer dröja innan jag kommer till start, sa Nilsson nyligen till SportExpressen.

Nilsson debuterade i världscupen som 19-åring och snart åtta år senare har hon tagit fem OS-medaljer över två olympiska spel och sju VM-medaljer. Det är lätt att glömma att hon bara är 26 år gammal.

Samtidigt är hon medveten om att allting har ett slut.

Stina Nilsson: ”Jag mår inte bra av det”

I ett klipp producerat av det småländska elföretaget Holtab berättar hon om när hon kan avsluta karriären.

– Jag hoppas att det blir så att jag får en känsla i kroppen av ”jag är färdig, jag vill något annat”. Att det blir väldigt tydligt för mig vad jag ska göra och att jag har det nya projektet klart. Jag mår inte bra av att inte veta vad jag vill, säger Nilsson och fortsätter:

– Just nu vet jag inte vad jag vill göra efter karriären, men jag hoppas att det blir tydligt. Jag är väldigt intresserad av kost och hälsa, så kanske blir det en liten spinoff där. Det vore kul.

På frågan vad hon kommer sakna mest med karriären som längdskidåkare svarar hon så här:

– Jag kommer sakna människorna. Precis som på alla arbetsplatser så bygger man upp relationer och jag älskar människorna som är runt mig. De kommer jag sakna. Jag kommer nog också sakna naturen otroligt mycket. Men jag hoppas jag kommer ha mycket frihet efter karriären också. Jag kommer dock inte sakna att åka på skador, säger Stina Nilsson.

 

LÄS MER: Sarah Sjöström avslöjar miljonköpet för familjen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.