Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nent värvar nytt namn från SVT

Foto: Nent Group
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Här är nästa namn att ansluta till Nent Groups sändningar nästa vinter.

Lovisa Giertta blir programledare när Viaplay tar över vintersporten.

– Eftersom skidsporten engagerar så många människor blir det ännu mer motiverande, säger Giertta.

I slutet av mars presenterade Nent Group en del av sin uppställning inför nästa vinter när Viaplay kommer sända majoriteten av vintersporterna.

Bland annat flyttar längdskidorna över från SVT och ”Vinterstudions” expert Johanna Ojala tar klivet över till Nent Group där hon blir programledare tillsammans med Peter Jihde.

Nu har ytterligare ett namn adderats till programledarna. Lovisa Giertta, 35, kommer närmast från SVT där hon har varit programledare för sporten i Morgonstudion och reporter för Sportnytt.

– Det finns så oerhört mycket roligt och viktigt att berätta om idrottsvärlden generellt, och eftersom skidsporten engagerar så många människor blir det ännu mer motiverande att som journalist försöka göra det så bra som det bara går, säger Giertta i ett pressmeddelande från Nent Group.

Lovisa Giertta går från SVT till Viaplay

Hon fortsätter:

– Jag är född med en egenskap som är ruggigt bra att ha som journalist och det är min enorma nyfikenhet. Det tror jag kommer vara till stor nytta i rollen som programledare för att kunna förmedla så mycket kunskap och nyheter som möjligt till tittarna.

Giertta kommer även att jobba som reporter med Nent Groups andra rättigheter, som Premier League, formel 1 och NHL.

– Även om jag mest har jobbat med hockey och fotboll innan så finns det så sjukt mycket att berätta om Indycar- och formel 1-cirkusen till exempel, säger hon.

Lovisa Giertta är Nent Groups tredje värvning från SVT på kort tid efter Frida Hansdotter och Johanna Ojala.

Nent Groups vintersportsvärvningar

Lovisa Giertta, programledare/reporter

Frida Hansdotter, alpin expert

Peter Jihde, programledare

Johanna Ojala, programledare

Johan Olsson, längdskidåkningsexpert

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.