Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nelson: "Är klart att det är en besvikelse"

Foto: Nils Jakobsson
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

FALUN. Lars Nelson var en av de svenska stafetthjältarna när OS-guldet säkrades i Sotji för ett år sedan.

Men till fredagens VM-stafett i Falun är han petad.

- Det är klart att det är en besvikelse, säger Nelson.

Inför OS i Sotji var Lars Nelson, 29, relativt okänd utanför skidkretsarna.

Men efter en lyckad startsträcka i herrstafetten lade han grunden till Sveriges OS-guld, och löpsedlarna och rubrikerna fylldes med hyllningar till "Lord Nelson".

I Falun blir det ingen repris, åtminstone inte i stafetten.

Förbundskapten Rikard Grip har valt att peta Nelson till förmån för kvartetten Johan Olsson, Marcus Hellner, Daniel Richardsson och Calle Halfvarsson.

- Det är klart att det är en besvikelse. Jag hade väldigt gärna velat åka och har känt mig i bra form. Men samtidigt har jag känt att det varit hårt att ta en plats. I mitt eget huvud hade jag 50 procent chans att få åka och 50 procent att inte få åka, säger Lars Nelson.

När fick du veta det?

- Jag fick veta det i går kväll.

Var det svårt att sova sen?

- Nej, det var mer svårt innan jag fick beskedet. Jag var väldigt nyfiken på hur det skulle bli, så det var nästan jobbigare innan.

Blir det full satsning på femmilen nu?

- Definitivt, där hoppas jag kunna göra ett bra lopp.

- Som det kändes i dubbeljakten på klassiska delen borde jag kunna vara med högt upp, helst hela vägen. Det är inte omöjligt att vara långt upp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.