Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Mycket rykten om vad Petter gjort på fritiden”

Foto: POPPE, CORNELIUS / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY

Petter Northug stoppades i en fartkontroll och polisen hittade därefter kokain i skidstjärnans hem. 

Nyheten slog ned som en bomb. Men en som inte är så överraskad är nära vännen Petter Soleng Skinstad. 

– Det har framkommit många rykten om vad Petter har gjort på fritiden. Och det har inte nödvändigtvis varit positiva sådana, säger 29-åringen till Dagbladet.  

I ett Instagram-inlägg berättade Petter Northug att han hade stoppats av polisen i samband med en fartkontroll. 

Skidstjärnan ska ha kört 168 kilometer i timmen på en 110-väg, och därefter ska han ha förts till sjukhus för att ta blodprov. Samtidigt gjorde polisen husrannsakan där man hittade kokain. Northug ska ha varit narkotikapåverkad, enligt norska TV2.

”Jag har gjort ett stort misstag. I går kväll blev jag stoppad av polisen i en hastighetskontroll. Jag körde alldeles för fort och fördes sedan till akuten för blodprov. Dessutom hittade polisen en mindre mängd droger i mitt hem. Det handlar om kokain”, skrev Petter Northug på Instagram. 

”Man tänker flera gånger”

Skandalen har chockat många – men inte nära vännen Petter Soleng Skinstad. 

– Det är fel att påstå att det här kom som en överraskning. Det har varit många rykten om vad Petter har gjort på fritiden, och det har inte nödvändigtvis varit positiva sådana, säger 29-åringen till Dagbladet och fortsätter: 

– Man tänker flera gånger. Jag vet knappast vad jag ska säga om det egentligen. Det är sorgligt och jag blir ledsen. 

Petter Soleng Skinstad är en skidprofil och har varit nära vän med Petter Northug i flera år. Båda två har varit kolleger och arbetat tillsammans under bland annat TV2:s skidsändningar. 

Petter Northug var ensam i bilen när polisen stoppade honom. Han har inte begärts häktad.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.