Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mogrens OS-dom: Peta guldhjältarna

Torgny Mogren i kommentatorshytten under VM i Falun för tre år sedan. Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

I Sotji blev det dubbla guldmedaljer.

När stafetterna avgörs i OS om ett par veckor är Sverige laget alla vill slå.

Men vem ska då få chansen i dam- respektive herrlaget?
Radiosportens expert Torgny Mogren har sin dom klar - och får han bestämma petas två guldhjältar från Sotji.

– Vi har en viss chans att ta en medalj, säger han. 

Sveriges dubbla stafettguld från fyra år sedan är svensk idrottshistoria. I herrarnas stafett kunde Marcus Hellner defilera i mål med en svensk flagga i handen efter att ha åkt hela den sista sträckan på egen hand, trots ett vilt jagande Ryssland i hasorna.

På damsidan fick publiken se Charlotte Kalla åka in ett försprång på en halvminut innan hon spurtade ner Tyskland och Finland i en rafflande uppgörelse på upploppet. Laget, bestående av Kalla, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag belönades med bragdguldet efter upphämtningen. 

Mogrens dom: Peta guldhjälten

Med bara veckor kvar till OS i Pyeongchang börjar diskussionen om vem som ska få chansen att försvara guldet blossa upp. Enligt Radiosportens expert, legendaren Torgny Mogren, bör hälften av damlaget från Sotji bytas ut. 

 

LÄS MER: Förklaringen till Stina Nilssons blodiga bilder 

 

Mogren vill se Ida Ingemarsdotter på förstasträckan, Charlotte Kalla på den andra, supertalangen Ebba Andersson på den tredje och Stina Nilsson på den fjärde och avslutande. Det innebär att Emma Wikén och Anna Haag petas från stafettlaget.

– Jag tror att det bara är Kalla som kan hänga med på andrasträckan. Det brukar gå fort och kan vara en väldigt avgörande sträcka, säger Mogren.

På herrsidan vill Mogren se att lag bestående av i tur och ordning Jens Burman, Daniel Rickardsson, Marcus Hellner och Calle Halfvarsson. I Sotji var det åkte varken Burman eller Halfvarsson stafetten.

 

LÄS MER: Längskidor i OS – program med tider och datum

 

– Jag vill ha Calle på sista sträckan. Om han är i form så har han även spurtförmågan. Det är en sträcka som är gjuten för honom, säger Mogren till Radiosporten