Mogren: "Det där är bara löjligt skitsnack"

Torgny Mogren
Foto: Arne Forsell
Thomas Wassberg
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN
Halfvarsson och Hellner
Foto: Pedersen, Terje / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Calle Halfvarssons framgångar beror på att han börjat ta astmamedicin – det menade röster i Norge.

Nu reagerar skidlegendarerna Torgny Mogren och Thomas Wassberg mot anklagelserna.

– Det där är bara löjligt skitsnack, säger Torgny Mogren.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här! 

Calle Halfvarsson ledde den totala världscupen inför helgens tävlingar i Lillehammer – och efter två segrar har han drygat ut ledningen. Dessutom Halfvarsson nu ett gyllene läge att ta hem minitouren i Lillehammer, som avslutas på söndagen.

Bland norska skidfans skyller man Halfvarssons framgångar på hans nya kortisonspray, som stjärnan tar för att motverka alla sjukdomar han drabbades av förra året.

– Jag är inte överraskad att det är några i Norge som menar att det beror på att astmamedicinen, men jag skulle inte vilja gå så långt. Det är ett känsligt ämne, sa Simen Lönning, som är reporter på Nettavisen.


LÄS ÄVEN: Northugs nya utspel: "Calle har blivit pissad på"


Torgny Mogren, svensk skidlegendar och numera expert för Radiosporten, reagerar starkt när han får höra om de norska anklagelserna.

– Det kan vara så att det går bättre på grund av att han tar astmamedicin. Men då är det för att han har ansträngningsastma och får ut full effekt nu när han tar medicin. Så det där är bara löjligt skitsnack, egentligen. I Sverige är läkarna stenhårda med att du måste ha en diagnos innan du skriver ut medicin, det är bara tvärstopp annars, säger Mogren.Thomas Wassberg om anklagelserna mot Halfvarsson

Thomas Wassberg, fyrfaldig olympisk guldmedaljör, håller med Mogren. Han tror inte att Halfvarssons framgångar har att göra med att han numera tar astmamedicin.

– Jag har ingen aning om vad orsaken är till att han åker så bra nu. Men jag tror inte det har att göra med att han tar astmamedicin, säger Wassberg.

Calle Halfvarsson själv tar ganska lätt på den norska astmakritiken.

– Mitt besked och min astma kommer ju i ett ganska dåligt läge. Men jag bryr mig inte om det, sa han till SportExpressen på lördagen.


LÄS ÄVEN: Johanna Ojalas teori – efter Stina Nilssons kollaps

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.