Mogren: Charlotte Kallas säsong är körd

Torgny Mogren.
Foto: Mikael Sjöberg
Charlotte Kalla.
Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Charlotte Kallas missar nästa världscuptävling efter den mystiska kollapsen.

Nu är chansen till en topplacering i den totala världscupen körd.

– Ja, så är det ju. Man får hoppas på VM i stället, säger Torgny Mogren.


Ladda ner SportExpressens populära app direkt här! 

Charlotte Kalla kollapsade under världscuppremiären i Ruka.

Den svenska skiddrottningen missar nu kommande världscuphelg i Lillehammer – och kommer att läkarundersökas i Stockholm under tisdagen och onsdagen.

"Efter tävlingarna bestämdes det därför att hon ska genomgå en ingående medicinsk undersökning av sitt hälsotillstånd. Undersökningen ska inledas på tisdag morgon och pågå till onsdag eftermiddag/kväll. Innan dess kommer inga ytterligare besked kunna ges om Charlotte Kallas status", skriver skidförbundet i ett pressmeddelande.

Mogren: "Det var otäckt att se"

Charlotte Kalla gjorde tidigt klart med att hon inte kommer att delta i säsongens Tour de ski.

I och med de uteblivna poängen i Ruka och att hon inte kommer medverka i Lillehammer är hennes möjligheter till en topplacering i den totala världscupen körd, menar Torgny Mogren.

– Nej, du är ju i stort sett rökt om du missar Tour de ski. Visst, hon kan ju komma relativt högt upp om hon gör det jättebra i kommande tävlingar, men en topp tre-placering är körd. Men det är ju många som fokuserar på VM i år, säger han.

Mogren var på plats i Ruka i egenskap av expertkommentator för Radiosporten.

Det var först efter ett par kilometer som han insåg att något var fel. Och när han såg henne inne på stadion blev han orolig.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under min aktiva karriär. Det var otäckt att se henne så där. Man kan bara dra paralleller med andra åkare man sett genom åren som har tagit slut på det sättet. Till exempel Jörgen Brink och Niklas Jonsson, säger Torgny Mogren.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.