Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moa Lundgren petad från VM – första orden

Moa Lundgren petades från VM: "Det visste nog alla"
Moa Lundgren.
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: GEPA PICTURES/ DANIEL SCHOENHERR / GEPA PICTURES BILDBYRÅN

TOBLACH. Moa Lundgren petades från VM-truppen.

Nu pratar hon för första gången om uttagningen.

– Det var jobbigt, säger 24-åringen.

Moa Lundgrens vinter har varit en bergochdalbana. Den dubbla juniorvärldsmästaren blev tvungen att ställa in början av säsongen på grund av en magoperation. 

Hon gjorde comeback i skandinaviska cupen och kunde tack vare sin totalledning där kvittera ut en friplats i världscupen. 

De senaste världscuphelgerna i Livigno och Les Roussess var Lundgrens sista chans att ta sig in i Sveriges VM-trupp. Facit? Två kvartsfinaler i sprint och som bäst 18:e plats i distanslopp.

Det räckte inte för att få hänga med till VM i Planica. När landslagschefen Anders Byström presenterade Sveriges trupp fanns inte Moa Lundgren med på listan.

– Jag gav det verkligen ett ärligt försök. Jag är besviken att resultaten inte räcker till, men samtidigt gör jag ett av mina bästa distanslopp de senaste två åren, säger Moa Lundgren.

Moa Lundgren petad från VM

Hon fick reda på petningen efter loppet i söndags.

– Jag hade väl räknat ut det själv på lördagen efter sprinten. Jag visste det innerst inne.

Hur kändes det?

– Det kändes okej. Men det blir alltid känslor och de svänger åt alla håll. Vi hade det trevligt ändå på kvällen när vi åt pizza.

Trots petningen reste Moa Lundgren med den svenska VM-truppen till Toblach, där de sista världscuptävlingarna innan mästerskapet avgörs i helgen. Hon siktar på att köra samtliga tre dagar innan det är dags för hemresa.

– Det känns jättekonstigt. Linn (Svahn) har packat upp alla grejer i rummet och jag är kvar i väskan och vet att jag ska smälla ihop den på söndag och åka hem. 

Hur tror du att det går för Sverige i VM?

– Jag tror att vi tar medaljer i alla damlopp.

Nästa stora mål för Moa Lundgren blir avslutningen av den skandinaviska cupen i lettiska Madona. Lundgren leder cupen med tre lopp kvar att köra. Vinnaren får friplats resten av världscupsäsongen och början av nästa. 

– Det hade betytt väldigt mycket för mig.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.