Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Moa Lundgren i tårar efter kvartsfinalen

Moa Lundgren i tårar.
Foto: Expressen

LES ROUSSES/STOCKHOLM. Moa Lundgren missade avancemang i sprinten – och föll i tårar efter målgången. 

– Drömmen om VM känns jättebortblåst nu, säger Lundgren. 

Moa Lundgren har inte haft en lätt säsong hittills. Västerbottningen har kämpat med sjukdomsbesvär och genomgått en blindtarmsoperation. 

Trots detta levde hoppet om en plats i VM-truppen inför den klassiska sprinten i Les Rousses. Och Lundgren gick till kvartsfinal. Men där tog det stopp. 

– Jag kände mig pigg men sen gick det skitsegt. Jag kunde liksom inte täppa igen luckorna när vi gled. Jag försökte komma med fart men det blev ingenting av det. Jag kände inte att jag var färdig när jag kom i mål. Det är synd att det inte kan komma när man vill, säger en tårögd Lundgren och fortsätter:  

– Åker man så här ska man inte åka VM. Det går inte fort i dag. 

Vad känner du just nu? 

– När jag gick i mål var jag mest arg. Sen när jag pratade med Moa var det bara tårar. Jag är stolt över det jag har gjort, jag har försökt så in i bängen. Jag har ändå haft kul på vägen. 

”Blir en dryg eftermiddag” 

Hur har säsongen varit för dig? Lite av en berg- och dalbana? 

– Ja, det ska stämma så mycket för att det ska bli något. Det är liksom inte bara att jag varit sjuk i två-tre veckor. Det har varit fem veckor och en operation. 

Hon räknar inte med att åka till VM i Planica i slutet av februari. 

– Drömmen om VM känns jättebortblåst nu, säger Lundgren. Men det kommer nya lopp. Det kommer bli en dryg eftermiddag här, men sen kommer det nytt hopp och nya lopp. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.