Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Missen i SVT – när VM-truppen skulle presenteras

Anders Byström.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Anders Byström.

I SVT skulle den svenska VM-truppen presenteras.

Men efter en miss hann Radiosporten först.

– Det är alltid tråkigt, säger SVT:s projektledare Ulf Nilsson. 

Efter sprintfinalerna på SM i Skövde skulle landslagschefen Anders Byström presentera den svenska VM-truppen till Planica för första gången.

Så blev det inte.

I SVT:s sändning rullade glädjescenerna från herrarnas sprintfinal innan man i SVT1 gick över till det finlandssvenska livsstilsmagasinet ”Strömsö”.

Samtidigt gick pressmeddelandet med VM-truppen ut och Radiosporten var först med att publicera vilka svenskar som kommer representera Sverige om några veckor. 

Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan, förklarar att presskonferensen sändes i SVT play, men inte på tv.

– Tävlingen drog ut lite på tiden och vi sänder ju faktiskt live. Vi fick gå över till play när den presskonferensen började. Det var inte mycket att göra, vi ville ju ta tävlingen i mål och ha segerintervju och så, säger han.

Hur känns det att ni inte fick till den exklusiva presentationen?

– Den här truppen var det inte några större överraskningar, men det är alltid tråkigt. Vi hade planerat att den skulle gå direkt i vår tv-sändning från början.

Anders Byström menar att de presenterar truppen live under SM-veckan av två anledningar. 

– Vi vill göra lite mer utav presentationen och sätta lite ljus på SM också, vi kände lite dåligt samvete att det blev en krock, även om det inte var vårt fel. 

Nu kom truppen ut innan er presentation ändå.

– Jaha, ja. Det spelar inte så stor roll så, det är mer att vi gör det här på plats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.