Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Miljonsmällen för Therese Johaug

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: MARIUS SIMENSEN / DIGITALSPORT BILDBYRÅN

Dopingavstängd och drömhusköp.

Therese Johaugs förmögenhet minskade med cirka 12 miljoner kronor förra året.

Men framöver kan norskan tjäna mer pengar än någonsin.

– Det har gått betydligt mycket bättre än vad det hade kunnat göra, säger managern Jörn Ernst till VG. 

För två år sen var Therese Johaugs förmögenhet uppe i 52 miljoner kronor.

En läppsalva och två uteblivna säsonger senare är läget annorlunda. Den norska tidningen VG har granskat skidstjärnans ekonomi och konstaterar att förmögenheten sjunkit till 40 miljoner kronor.

Säsongen 2015/2016 körde hon in fyra miljoner kronor bara i prispengar och trots att 30-åringen inte fick tävla förra säsongen hade hon intäkter på 3,5 miljon kronor. 

 

LÄS MER: ”Jag vet vad jag har gjort - jag är beredd” 

 

Man bör också ha med Johaugs husköp i ekvationen. I fjol köpte hon nämligen en exklusiv villa i Holmenkollen tillsammans med sambon Nils Jakob Hoff för drygt 20 miljoner kronor.

– Om man tittar på de två senaste åren har det gått betydligt mycket bättre än vad det hade kunnat göra. För två år sen visste jag inte hur det skulle gå, säger Johaugs manager Jörn Ernst till tidningen.

Johaug kan tjäna mer än någonsin

Trots dopingavstängningen har Therese Johaug fått flera nya sponsorer under de senaste två åren och enligt Jörn Ernst har stjärnans ekonomiska framtid stärkts.

Om hon fortsätter att leverera resultat i skidspåren talar allt för att hon kommer tjäna mer pengar än någonsin framöver.

– Hennes marknadsmässiga position har inte blivit sämre under de här två åren, säger han.

 

LÄS MER: Johaug varnas efter sina Instagram-inlägg 

 

Samtliga sponsorer hade möjlighet att säga upp sina avtal med norskan då dopingskandalen uppdagades. Men alla utom två valde att fortsätta samarbetet med Johaug, skriver VG.