Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån
 Foto: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Medaljhoppet missar VM-uppladdningen

Publicerad

VM är mindre än två veckor bort – och uppladdningen på hög höjd är igång.

Men Marcus Hellner tvingas fortsätta vänta ut sin sjukdom hemma i Gällivare.

- Det är fruktansvärt frustrerande, säger han till Kuriren.nu.

Förkylningen vägrar ge med sig för Marcus Hellner.

Stora delar av skidlandslaget åkte under torsdagen till italienska Seiser Alm för att ladda upp inför VM. Där var det även tänkt att Hellner skulle befinna sig – men en förkylning stoppade på nytt VM-medaljhoppet från avresa rapporterar NSD.

Egentligen skulle 27-åringen ha rest i väg redan i måndags men han tvingas nu fortsätta vänta ut sjukdomen hemma i GÄllivare.

- Jag väljer att inte vara orolig. Men det är helt klart inte positivt för min uppladdning, säger Marcus Hellner till Kuriren.

- Men målet är fortfarande att köra alla sträckor jag får i VM. Och mina mål med VM är fortfarande samma som tidigare.

"Inga risker"

Förbundskaptenen Lars Öberg tror att skidstjärnan ska kunna åka till Italien redan till helgen.

– Det är inget jag är särskilt oroad över men han har fortfarande känningar, säger han till NSD.

- Vi tar inga risker med honom och vill inte belasta honom med ett tuffare träningsläger innan han är hundra procent.

VM inleds 21 januari.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag