Foto: Ludvig HolmbergFoto: Ludvig Holmberg
 Foto: Ludvig Holmberg
Foto: Anders Wiklund/TtFoto: Anders Wiklund/Tt
 Foto: Anders Wiklund/Tt

Martin Johansson bryter Tour de Ski

Publicerad

LENZERHEIDE/STOCKHOLM. Martin Johansson bröt tremilen efter två varv.

Nu åker svensken hem från Tour de Ski.

– Man har ingenting här att göra känns det som, säger han.

Herrarnas tremil blev en tung historia för svenskhoppet Martin Johansson. Efter en fin inledning på säsongen, där han har varit en av de bästa svenska herrarna i de flesta världscupstävlingarna, så blev Tour de Ski en besvikelse.

Redan efter två varv så valde Johansson att bryta loppet.

– Jag har haft en förkylning och försökt komma i gång... men äh, det tar emot för att jag ska vara med på den här nivån och fajtas, säger han.

Hur länge var du med och fajtades egentligen?

– Jag var inte med någonting egentligen kändes det som. Jag försökte i två varv, men sen kände jag att det bara var dumt att plåga kroppen. Jag hade ingenting att hämta ändå.

"Förbannat jävla surt"

Även Anders Svanebo har plågats av sjukdom, men Johansson säger att det är enskilda fall.

Johansson känner sig inte heller sjuk, utan menar att det helt enkelt var för nära inpå sjukdomen för att han skulle kunna hänga på.

– Jag är inte helt återhämtad - touren börjar när den börjar och man får försöka komma i gång. Så får man se hur kroppen känns, men nu funkade det inte och det är förbannat jävla surt. Jag fick en bra inledning på säsongen och kände att jag hade en bra chans. Men man har ingenting här att göra, säger han.

Johansson är mycket besviken

Nu kommer en mycket besviken Johansson att åka hem från Tour de Ski.

– Ja... Jag ska hem och... ja, fy fan.

Det var inte så här det skulle bli.

– Nej, verkligen inte.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag