Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbeskedet – Petter Northug är sjuk

Petter Northug är sjuk.Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Petter Northug är sjuk, enligt norska Adresseavisen.

Han missar tävlingarna i Planica – som var sista chansen att kvala in till OS. Därmed minskar chansen ytterligare för Northug att få åka till Pyeonchang. 

Petter Northug har en riktig mardrömssäsong bakom sig. Stjärnan har haft återkommande sjukdomsproblem, och när han väl har kunnat tävla har formen varit usel. 

Han hade sedan som plan att åka sig i form under Tour de Ski - bara för att få beskedet att han petades från även den tävlingen. 

Senaste tävlingen för Northug var skandinaviska cupen i Piteå. Där slutade han 48:a. Norska mästerskapen förra veckan var han tvungen att dra sig ur på grund av sjukdom.

"Platsen ryker"

Då sades att bara en chans återstod för Northug att kvalificera sig till OS: kommande helgs världscuptävlingar i Planica i Slovenien. Men enligt Adresseavisen är stjärnan fortfarande sjuk – och åker inte till Planica.

"Därmed ryker också platsen i Pyeongchang", skriver den norska tidningen.

Helt kan man kanske dock inte räkna ut Northugs OS-chanser. Det har spekulerats i att norska landslaget trots allt kan ta ut Northug till OS. Landslagschefen Vidar Löfshus sa i måndags till VG att man skulle kunna ta ut honom på "chans".

– Vi vill inte helt stänga dörren, sa Löfshus till VG.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.