Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbeskedet: Johan Olsson skadad

Foto: Nils Petter Nilsson

Här är beskedet som inte fick komma innan OS.

Johan Olsson har skadat sig - och har inlett rehabträning direkt.

– Han har ådragit sig en överbelastningsskada i området runt ett revben, säger längdlandslagets läkare Per ”Pliggen” Andersson i ett pressmeddelande.

"Den här säsongen har varit en av de värsta i min karriär", skriver Olsson i sin blogg.

Johan Olsson vann bragdguldet i år för sitt imponerande VM-guld i femmilen.

Därför är han även en av Sveriges största OS-hopp för nya ädla medaljer.

Men måndagens besked är ingen bra uppladdning med drygt en månad till OS i Sotji.

– Johan har ådragit sig en överbelastningsskada i området runt ett revben, säger Per ”Pliggen” Andersson, längdlandslagets läkare, i ett pressmeddelande.

– Jag ger inga kommentarer i nuläget, skriver Johan Olsson själv i ett sms till SportExpressen.se men i sin blogg skriver han följande:

"Den här skidsäsongen har hittills varit en av de värsta i min karriär."

"Nu har jag under träning skadat ett eller flera revben, och vad det  gäller OS kan jag inte ge några svar alls i nuläget. Den närmsta tiden  får utvisa vad som blir resultatet av det här."

Rehab väntar

Skadan tvingar Olsson till direkt rehabilitering hemma i Östersund.

– De närmste dagarna ger oss svaret på hur lång tid det tar för Johan att vara fit for fajt för skidåkning igen. I dagsläget kan vi inte säga mer än att Johan ådragit sig skadan, är under rehabilitering och att han inte kan åka skidor. Vi får helt enkelt avvakta och se hur det utvecklar sig, säger Per ”Pliggen” Andersson.

Kampen mot klockan är i gång – i morgon är det exakt en månad kvar till OS-invigningen.

Johan Olssons blogginlägg:

"Den här skidsäsongen har hittills varit en av de värsta i min karriär.


Har under sommaren och hösten lagt ner enormt med tid och energi och tränat bättre än någonsin och jag har aldrig varit i bättre fysisk form.


Men i slutet av oktober åkte jag på en långdragen virusinfektion, något man inte vill ha en OS-säsong (ingen säsong alls för den delen). Då hade jag en lång väg att komma tillbaka till den kapacitet jag hade under hösten, men jag gjorde ändå bra resultat trots min bakgrund.


Vid Jul åkte jag på ytterligare en rejäl förkylning, som spräckte den plan jag ändå hade lite hopp om att den skulle få mig i bra form igen.


Nu har jag under träning skadat ett eller flera revben, och vad det gäller OS kan jag inte ge några svar alls i nuläget. Den närmsta tiden får utvisa vad som blir resultatet av det här."

(http://annajohan.se/blogg/2013/ny-blogginlaegg-14/)

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.