Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbesked för Kalla inför VM

Foto: Erik Mårtensson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla lider av ryggproblem.

Nu går hon en kamp mot klockan för att hinna bli frisk till VM i Oberstdorf. 

– Vi får liksom Charlotte visa på tålamod och se vart detta tar vägen, säger tränaren Magnus Ingesson i ett pressmeddelande

I lördagens masstart på tio kilometer klassiskt i Falun gick det bra för många svenskor, men inte för Charlotte Kalla. 33-åringen, som i sin världscupscomeback förra helgen hade slutat sjua, åkte in som 48:a, hela två minuter bakom vinnande Linn Svahn. 

– Jag vet inte vad jag ska säga, det var längesen det kändes så här dåligt. Det kändes som jag körde med handbromsen på. Det är inte kul att tävla när det är på den här nivån, sa Kalla efteråt. 

Tränaren Magnus Ingesson var minst sagt överraskad. 

– Jag kan inte komma ihåg att hon varit så långt ned i världscupen.  Det är ett frågetecken, hon har ingen förklaring själv. Hon upplever det som en handbroms. 

Kallas kamp mot klockan innan VM

Nu kommer en förklaring från landslaget håll. På uppvärmningen inför masstarten drabbades Kalla av ett hugg i ryggen och därefter har smärtan blivit allt mer påtaglig. Därför har hon i samråd med sina tränare Stefan Thomson, Magnus Ingesson samt landslagsläkaren Per Andersson, börjar en rehab för att bli kvitt problemen. 

Nu får Kalla gå en kamp mot klockan för att hinna bli frisk till VM i Oberstdorf som startar i slutet av februari. 

– Vi får liksom Charlotte visa på tålamod och se vart detta tar vägen. Vi följer utvecklingen och har en tät och öppen dialog. Ryggsmärta är konkret och kan förhoppningsvis åtgärdas. Jag hoppas på en snabb och bra läkning så att Charlotte kan komma till start till SM i Borås, säger Magnus Ingesson. 

Kallas egna ord om ryggskadan

Kalla själv väljer att vara optimistisk. 

– Jag lovar göra allt mitt yttersta för att komma igen så snart som möjligt, men är också inställd på att ha tålamod och följa rehab-programmet till punkt och pricka utan att förivra mig, säger Charlotte Kalla. Jag känner mig trygg i staben runt omkring som stöttar upp med sina kompetenser. Vi tar en dag i taget, håller humöret uppe och gör det bästa möjliga av situationen jag hamnat i så får vi se hur kroppen svarar och när det kan bli aktuellt att tävla igen.

Skid-SM i Borås inleds med 10 kilometerslopp den 9 februari. VM i Oberstdorf inleds med sprint den 25 februari. 


LÄS MER: Charlotte Kalla visar upp hemliga dagboken (Premium)

LÄS MER: Succéåkaren Lovisa Modig i stor intervju • ”Jag jobbar extra på Coop” (Premium) 

LÄS MER: Tomas Pettersson: Det här vill vi aldrig behöva uppleva igen (Premium) 

Charlotte Kalla efter lördagens lopp.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.