Marcus Hellners tips - till kollegan Olsson

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Hellner och Olsson tog ett stafettguld i Sotji tillsammans med Lars Nelson och Daniel Richardsson.
Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Marcus Hellner kan summera säsongen med två OS-medaljer.

Nu avslöjar svensken att han kommer att satsa på både Tour de Ski och VM i Falun nästa säsong.

Samtidigt hoppas han att få sällskap av Johan Olsson.

– Om jag var Johan hade jag åkt VM, säger Hellner till NSD.

Marcus Hellner är inte med i helgens SM-tävlingar eftersom han snart ska bli pappa. Men han har en fin säsong bakom sig. I OS gjorde hela det svenska längdlandslaget succé och Marcus Hellner fick lämna mästerskapet med ett guld i stafett och ett silver i skiathlon.

Men inför nästa säsong planerar han om - och tänker även köra Tour de Ski.

– Jag är inställd på att köra touren nästa säsong. Det är nästan så att touren blir viktigare än världscupen. Jag vinner hellre Tour de Ski än totala världscupen, säger han till nsd.se.

"VM är viktigare"

Den här säsongen valde han, precis som flera andra svenskar, att avstå touren för att fokusera på OS. Men inför VM i Falun är läget ett annat.

– Det är klart att VM är viktigare. Men VM ligger lite senare nästa år så man får någon vecka till på sig att ladda.

Samtidigt som Hellner satsar mot hemmamästerskapet tvekar landslagskollegan Johan Olsson kring en fortsatt satsning. Men Hellner har klart för sig hur han skulle ha gjort.

– Om jag var Johan hade jag åkt VM, så är det. Det är ju det största vi har. Men samtidigt, är man inte motiverad så ska man inte göra det.

– Men så skulle jag ha gjort. Med den kapaciteten så är det klart han ska vara med och fajtas på de största grejerna. Han har ju chans på medaljer, säger Hellner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.