Foto: Henrik JanssonFoto: Henrik Jansson
 Foto: Henrik Jansson
Foto: Nils JakobssonFoto: Nils Jakobsson
 Foto: Nils Jakobsson

Marcus Hellner blir pappa igen i april

Publicerad

LAHTIS. I dag väntar tremilen i Lahtis för Marcus Hellner, 30.

Men i april väntar något betydligt viktigare. Då blir skidstjärnan pappa igen.

– Att vara pappa har gett hela mitt liv en positiv effekt, säger Hellner.

Mörkret har sänkt sig över Vierumäki, 30 minuters bilfärd från Lahti. Det är här skidlandslaget bor under världscuphelgen, det är även här de ska bo under VM om precis ett år.

Marcus Hellner anlände sent i fredags kväll, körde ett träningspass morgonen efter, men stod över lördagens sprint.

Hellner: "Det ska bli kul att bli pappa"

I dag väntar 30 kilometer skiathlon. Och den svenska laguppställningen är, för att vara ett världscuplopp, ytterst speciell.

Två rejält orutinerade åkare på internationell nivå: Robin Norum och Gustav Eriksson.

En merittyngd veteran: Marcus Hellner.

Men i rollen som lagpappa passar möjligen Hellner allt bättre. För SportExpressen berättar nämligen Marcus Hellner nu att i vår väntar han och sambon Anna Tjuoiki parets andra barn.

– Jo, det stämmer. Och det ska bli kul! Man tänker väl inte lika mycket på det som inför första barnet, men det blir förstås spännande, säger Hellner.

Parets första barn, dottern Tuva, är snart två år. Och att vara småbarnsförälder mitt i en karriär som världsstjärna i längdåkning är inte alltid helt okomplicerat.

– Det är klart att det spelar roll. Man ljuger om man säger att det inte påverkar livet som skidåkare. Men det gäller bara att handskas med det, och ta rätt beslut.

"Ger hela livet en positiv effekt"

Hellner fortsätter:

– Bara du lägger pusselbitarna omkring på rätt ställe så blir allt bara positivt.

Och så har det blivit?

– Ja, det har fungerat väldigt bra. Att vara pappa har gett hela mitt liv en positiv effekt - och även för mig som skidåkare.

Hellner fortsätter:

– Det gäller bara att fortsätta få allt att flyta, precis som jag tycker att vi fått det att göra hittills.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag