Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man i 70-årsåldern hittad död vid Vasaloppsspåren

Bild från Vasaloppet 2020.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Under söndagen påträffades en 70-årig man livlös i närheten av kontrollen i Hökberg, meddelar Vasaloppets tävlingsorganisation i ett pressmeddelande.

Trots att medicinsk personal snabbt var på plats gick hans liv inte att rädda.

På grund av coronapandemin genomförs Vasaloppet inte som tidigare år. Åkare har i stället fått möjligheten att åka loppet, det så kallade Vasaåket 90, under fyra veckors tid.

Det var under ett sånt lopp en 70-årig man hittades livlös i anslutning till Vasaloppets spår sent under söndagen.

Hjärt- och lungräddning påbörjades och en ambulanshelikopter anlände inom kort. Men återupplivningsförsöken misslyckades.

– Närheten till de räddningsinsatser som fanns tillgängliga gjorde att medicinsk personal snabbt kunde komma på plats men trots detta gick hans liv inte att rädda säger Martin Annsberg, medicinskt ansvarig läkare under Vasaåket 2021 i ett uttalande.

Mannens anhöriga är underrättade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.