Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Magni Smedås bröt ihop – hyllas av Therese Johaug

Foto: NRK
Foto: NRK
Foto: © NUNN SYNDICATION LIMITED 2022 / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP

Magni Smedås säsong har varit känslosam från början till slut. 

Norskan avslutade den med att ta brons på norska mästerskapen – och brast ut i storgråt efter målgång. 

– Det är ingen av som klarar av att förstå hur hon har mått under hösten och vintern, hyllar Therese Johaug i NRK.

Det var i höstas som Magni Smedås förlorade sin pappa i en bilolycka. 

Norskan blev elva i den norska premiären i november, och blev gråtande tröstad av Therese Johaug i målområdet. 

– Det börjar bli mer stabilt nu, även om det fortfarande är upp och ner. Du kan inte förutse vilka dagar som det känns tungt och vilka det känns lätt. Jag får bara ta dagarna som de kommer. Plötsligt kan jag börja gråta, och sedan kan jag må bra, sa Smedås till SportExpressen i samband med tävlingarna i Skandinaviska cupen i Falun. 

På tisdagen avslutade Smedås säsongen när tremilen avgjordes på norska mästerskapen i Harstad. 

Där slog 26-åringen till med brons, och bröt ihop i målområdet. Norskan grät även senare när hon intervjuades av norska NRK. 

– Jag drömde om pappa i natt, och jag kände hela dagen att han fanns med mig. Jag är så otroligt, otroligt stolt över mig själv att jag fick till detta, säger Smedås. 

Magni Smedås bröt ihop – hyllas av Johaug

Smedås berättar att hon inför loppet stöttats av Martin Löwström Nyenget, som vann Holmenkollens femmil efter att ha förlorat sin pappa bara några veckor tidigare. 

– Han gick så bra efter att ha förlorat sin pappa, medan jag har känt att jag inte klarat av att använda mig av det på samma sätt. Jag fick några bra tips från honom och kände att jag skulle jag plåga mig och gå för pappa. 

Therese Johaug, som tog guldet på tremilen i överlägsen stil, kramade om Smedås, som också är hennes tremänning, och hyllade henne efter loppet. 

– Det är en fantastisk prestation som Magni levererar. Det är ingen av som klarar av att förstå hur hon har mått under hösten och vintern, säger Johaug.

Se även: Lindelöfs skratt på presskonferensen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.