Efter fyra års frånvaro gör Magdalena Forsberg comeback. Den förra skidskyttedrottningen ställer upp i SM.
Efter fyra års frånvaro gör Magdalena Forsberg comeback. Den förra skidskyttedrottningen ställer upp i SM.

Magda tävlar igen - i SM

Publicerad
Uppdaterad
Förra skidskyttestjärnan Magdalena Forsberg är tillbaka.
Men enbart för en SM-tävling.
- Det är bara en kul grej. Jag lovade att ställa upp om Anna Carin vann OS-guld, säger Magda till Expressen.se.
Magda som vinnare - 2002.
Efter sex VM-guld, två OS-brons och 42 världscupsegrar avslutade Magdalena Forsberg karriären i Holmkollen 2002. Sedan dess har hon varit "vanlig motionär". Men nu ska Magda tävla igen, avslöjar Östersunds-Posten. Efter en ihärdig övertalningskampanj och succébetonat OS av Anna Carin Olofsson ska hon köra SM-stafett i april. - Redan i höstas blev jag tillfrågad om jag inte ville köra stafetten med Anna Carin. Men jag sa nej. Tre gånger, säger Magda - som till slut gav upp. - Då lovade jag hennes sambo, att om hon vann OS-guld i Turin så skulle jag köra. Så blev det. - Jag var medveten om att det fanns en risk att jag skulle få köra. Anna Carin hade ju flera guldchanser. Hur var känslorna när hon lyckades? - Haha...då visste jag att det var kört. Nej, faktum är att jag blev superglad. Jag bara skrek rakt ut i tysk tv. Nyheten om att Magda gör en tillfällig comeback slog på tisdagseftermiddagen ned som en bomb. Uppmärksamheten överrumplade henne. - Inte trodde jag att det skulle bli så här stort, men det är inget allvarligt försökt till någonting. Så det är ingen comeb... - Nej. Jag gör i-n-t-e comeback, säger 38-åringen och betonar orden.

"Kör mitt eget långsamma tempo

" Magda kommer dock att bilda drömpar med Anna Carin Olofsson i SM-stafetten över 2x6 kilometer. Att förväntningarna och trycket lär bli enormt förstår hon. - Men det kommer att bli jättejobbigt bara att ta sig runt. Herregud, jag tränar bara fyra timmar i veckan och är nästan så långt ifrån tävlingsformen man kan komma. - Jag kommer att köra i mitt eget långsamma tempo, säger Magda och berättar att skytteformen är oväntat fin. - Jag har testat två gånger och det har gått jättebra. Vilka chanser har ni? - Sakta i backarna. Anna Carin är förstås duktig, men tappar jag inte alltför mycket finns goda chansen. ...till SM-guld? - När jag står på startlinjen vill jag alltid vinna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag