Martin Johnsrud Sundby Foto: Maja Suslin/TtMartin Johnsrud Sundby Foto: Maja Suslin/Tt
Martin Johnsrud Sundby Foto: Maja Suslin/Tt
Vidar Löfshus Foto: Nils Petter NilssonVidar Löfshus Foto: Nils Petter Nilsson
Vidar Löfshus Foto: Nils Petter Nilsson

Löfshus och Sundby oense efter tävlingen

Publicerad

Martin Johnsrud Sundby ville närma sig totalledningen i Ski Tour Canada – men var långt efter i gårdagens 15-kilometerslopp.

Efteråt skyllde norrmannen sitt fiasko på skidorna.

Men det finns det ingen anledning att göra, enligt landslagsledaren Vidar Löfshus.

– Det är långt ifrån en miss, säger han till Adressa.

Förhandsfavoriten till att ta hem världscupsäsongens avslutade tour i Kanada har inte riktigt levt upp till förväntningarna.

Martin Johnsrud Sundby är 39 sekunder bakom ledaren Sergej Ustjugov inför den avslutande etappen på lördagskvällen.

Johnsrud Sundby hade hoppats kunna ta in mycket tid i går, under det individuella 15-kilometerloppet i fri stil, men var långt efter segraren.

Norrmannen tog visserligen in nära 30 sekunder på Ustjugov, men var inte nöjd med sin insats.

Och efteråt klargjorde han vad det var som inte fungerat.

– Det är tråkigt att säga det, men i dag var skidorna skit. Jag måste kalla en spade för en spade, säger Sundby till NRK.

"Ingen anledning att klaga"

Petter Northug, som även han var långt efter i går, håller inte med.

– Jag klagar inte på skidorna. Jag klagar hellre på att jag var lite tung i kroppen, säger Northug.

Inte heller landslagsledaren Vidar Löfshus köper Sundbys förklaring.

– Vi slår fast att det är långt ifrån en miss. Det är väldigt stora skillnader inom laget, men de som var högt upp i resultatlistorna har ingen anledning att klaga, säger Löfshus till Adressa,

– Det är tungt före, och därför upplevs det som det är tungt att åka.

I kväll väntar en 15 kilometer lång jaktstart för herrarna, där Ustjugov går ut 32 sekunder före Petter Northug, och 39 sekunder före Sundby.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag