Legkov bryter tystnad om dopingen: "Tufft"

Foto: Alexander Zemlianichenko / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Darron Cummings / AP

Först dök hans namn upp på McLarens lista över dopade ryssar.

Sen kom han trea i världscuptävlingen i La Clusaz.

Nu bryter Alexander Legkov tystnaden efter jätteskandalen.

– Det är tufft att bli omnämnd i den här rapporten, säger han till NRK.

– Om de hittar något i hans tester är det manipulerat. Det är jag 100 procent säker på, säger tränaren Marcus Kramer.

Det var under fredagen som SportExpressen kunde berätta att hemliga sifferkoder avslöjar de ryska längdstjärnorna i McLaren-rapporten.

Alexander Legkov, Maksim Vylegsjanin och Nikita Kriukov finns alla med på skandallistan – och nu riskerar hela det ryska landslaget att stängas av.

Alexander Legkov har inte velat prata med medier om McLaren-rapporten, förrän nu.

Efter att ha kommit trea på 15-kilometersloppet vid världscuptävlingarna i franska La Clusaz tog Legkov bladet från munnen.

– Det är tufft att bli omnämnd i den här rapporten, men jag fokuserar på att fortsätta att tävla. Jag hoppas att det här blir väl omhändertaget av Fis (det internationella skidförbundet), säger den ryske skidåkaren till NRK.

Tränaren: "Då är resultaten manipulerade"

Hans tränare Marcus Kramer är övertygad om sin adepts oskuld. Och påstår att om resultaten visar något annat är de manipulerade.

– Om de hittar något i hans tester är det manipulerat. Det är jag 100 procent säker på, säger Kramer och tillägger:

– Jag kan inte säga så mycket om McLaren-rapporten eftersom jag inte har läst den och jag läser inte heller tidningar. Han har gjort många tester både under OS i Sotji och efter. Och vi har det svart på vitt på papper att alla testerna är negativa. Vi vet att Aleksandr är ren, säger Marcus Kramer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.