Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tappade ledningen – kan nu åka hem

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

TOBLACH. Sergej Ustiugov leder Tour de ski – och ska snart bli pappa.

Därför kan ryssen välja att bryta tävlingen och åka hem.

– Vi får vänta och se, säger Ustiugov.

Ryssen Sergej Ustiugov har mycket att glädjas över. Han avslutade 2019 med att vinna 15 kilometersloppet i Toblach före sina landsmän Ivan Yakimushkin och Alexander Bulshunov. Segermarginalen blev hela 22 sekunder.

– Jag är väldigt glad för mig och mina lagkompisar. Det är en väldigt fin present till det ryska folket som ska fira nyår i kväll, säger Sergej Ustiugov.

Segern gör att ryssen tog över totalledningen i Tour de ski inför nyårsdagens jaktstart.

Väl där slutade han tvåa bakom landsmannen Alexander Bolsjunov, vilket betyder att han nu tar ledningen. Ustiugov är tvåa, 16 sekunde bakom.

Det nya upplägget med borttagna bonussekunder i distansloppet och två sprinttävlingar kvar gör att Ustiugov tonar ner sina chanser att vara först upp för slalombacken i Val di Fiemme.

– Årets format är inte så bra för mig, jag är främst en stark distansåkare och gillar långa lopp, säger den dubble världsmästaren och fortsätter:

– Vi får helt enkelt se vem som är först över mållinjen på toppen av berget.

Frun väntar barn – kan föda under Tour de ski

Frågan är om Sergej Ustiugov ens kommer dit. Hans fru Jelena Soboleva som också är åkare i det ryska landslaget är höggravid med parets första barn. Födseln är beräknad till 10 januari, alltså några dagar efter Tour de skis avslutning men om hon skulle föda tidigare än så kan Ustiugov välja att åka hem till Ryssland.

– Jag vet inte, jag har inte tänkt på så mycket på det, säger Ustiugov.

Finns det någon plan om det skulle hända?

– Det vet jag inte om jag har. Vi får vänta och se helt enkelt, om jag väljer att stanna eller åka hem till Ryssland, säger den ryske stjärnan och fortsätter:

– Vi får hoppas att det sker efter Tour de ski. 

 

Se senaste avsnittet av Skidsnack

Alla snackisar från Tour de ski

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.