Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Läskiga kollapsen i TV4: ”Var otäckt”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: TV4

Teodor Peterson kollapsade under inspelningen av TV4:s ”Sverige mot Norge”. 

Lagkamraten Frida Karlsson fick uppleva de läskiga scenerna från nära håll.

– Det var så klart otäckt, säger Karlsson.

Under vintern och våren rullar TV4:s underhållningsprogram ”Sverige mot Norge” där några av Sverige och Norges största vinterstjärnor gör upp i olika kraftprov.

I norska laget finns bland andra Marit Björgen och Martin Johnsrud Sundby. För Sverige tävlar paret Anna och Emil Jönsson Haag, Teodor Peterson och Frida Karlsson.

– Det var mycket jobbigare än vad jag trott på förhand, säger Karlsson.

Peterson kollapsade: ”Obehagligt”

Ett bevis på de hårda prövningarna syns i det senaste avsnittet där lagen tävlade i att putta upp en bil uppför en brant väg i de norska fjällen. Det svenska laget vann – men det kostade.

Den tidigare skidstjärnan Teodor Peterson, med två OS-silver på meritlistan, kollapsade efter målgång och fick läkarvård.

– Jag har aldrig tagit ut mig så mycket att jag svimmat. Det här var något helt nytt och något som jag inte vill uppleva igen. Det var lite obehagligt att försvinna så där, säger Teodor Peterson i programmet.

Frida Karlssons reaktion: ”Otäckt”

Frida Karlsson fick se dramat från nära håll och har delade känslor kring situationen när hon tänker tillbaka. Hon var både orolig och imponerad efter Teodor Petersons kraftsamling.

– Det var så klart otäckt där och då. Man tänkte direkt att ”nu måste vi kolla till Teodor”, säger Karlsson och fortsätter:

– Samtidigt var det lite fränt att han kunde få så mycket mjölksyra att han svimmade av, att han kunde ta ut sig så mycket.

Hur orolig hann du bli?

– Vi fick snabba svar att det var någon fara, så vi kunde lugna ner oss. På ett sätt är det en plojtävling men där och då var det fullt allvar. Teodor visade mer lagkänsla än jagkänsla.

”Sverige mot Norge” sänds på tisdagskvällar i TV4.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.