Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lars Håland kommer inte att stämma SVT

Foto: Alexander Donka

Norska skidförbundet undersöker fortfarande möjligheterna att stämma SVT efter Uppdrag Gransknings dokumentär "Blodracet". Men svenska skidförbundet och Lars Håland kommer inte att driva någon rättslig process.

– Visst hade man velat göra någonting, säger Håland till SportExpressen.se.

För en dryg månad sedan sändes dokumentären "Blodracet" i Uppdrag Granskning, där Lars Håland pekades ut som misstänkt för bloddoping.

Håland har hela tiden bedyrat sin oskuld, och har tillsammans med svenska skidförbundet övervägt att stämma SVT/Uppdrag Granskning för förtal.

"Varken kan eller vill"

Men nu står det klart att någon rättslig process inte kommer att drivas.

– Vi har tittat på möjligheterna men som det föreligger nu så varken kan eller vill vi driva en rättslig process, säger skidförbundets förbundsdirektör Niklas Carlsson till SportExpressen,se.

Diskussionerna att stämma SVT har förts tillsammans med det norska skidförbundet med hjälp av inkopplade jurister.

– Dels rörde det sig om programmet men också efterspelet i bland annat Debatt. Som tur är hamnade vi inte skottgluggen på samma sätt som Norge, säger Carlsson.

Lars Håland är inte bedrövad men var öppen för att driva en rättslig process.

– Visst hade man velat göra någonting, säger Håland till SportExpressen.se.

Känner du att du fortfarande inte har fått någon upprättelse?

– Nja, lite så är det kanske. Men jag hoppas att skidförbundet kommer offentliggöra blodvärden på landslagsåkarna från 90-talet, och att de hittar någonting på mig där som visar att vi inte höll på med fusk.

Norge kan stämma

Det norska skidförbundet undersöker fortfarande möjligheterna att stämma SVT.

"Vi har inte beslutat om hur vi går vidare. Det är fortsatt under utredning, men vi stressar inte", hälsar informationschef Espen Graff i ett sms till SportExpressen.se.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.