Norskan Kristin Störmer Steira har gjort klart att hon vill testa banorna. Foto: Christof Koepsel
Norskan Kristin Störmer Steira har gjort klart att hon vill testa banorna.  Foto: Christof Koepsel

Landslagschefen: Kan inte lita på ryssarna

Publicerad

Den första helgen i februari ska världseliten i längdskidor testa banorna inför OS 2014 i Sotji. Nu tyder det mesta på att bygget inte står klart i tid. Det får Norges landslagschef att misstänka mygel.

– Det här visar egentligen att det inte kan understrykas nog hur lite man kan lita på ryssarna, säger han till norska Dagbladet.

Den 1-3 februari får världseliten i längdskidor möjligheten att testa banorna inför OS i Sotji 2014. Men bygget har försenats. Enligt FIS tävlingschef Pierre Mignerey är den klassiska femkilometersbanan klar, men inte fristilsbanan.

– Det ser inte ut som att de hinner klart med vissa underhåll som vi bad om efter en inspektion i somras, säger FIS tävlingschef Pierre Mignerey till norska Dagbladet.

"Brist på fair play"

Nyheten får den norska skidlandslagschefen Vidar Löfshus att rasa.

– För mig är det här brist på fair play. Men det är inte längre överraskande. Det har ju hållit på med det här länge där borta, säger Löfshus och hänvisar till att norska landslaget har stött på liknande motstånd tidigare när de har velat testa banorna.

Han fortsätter:

– Jag tror att det är en strategi de driver att försämra andra nationers möjligheter att förbereda sig för OS, säger han.

De vill testa banorna

Oavsett om fristilsbanan hinner bli klar eller inte, har endast Astrid Uhrenholdt Jacobsen och Kristin Störmer Steira gjort klart att de vill testa banorna, enligt Dagbladet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag