Här föser Nordvall bort Kalla från intervjun. Foto: Expressen TV.Här föser Nordvall bort Kalla från intervjun. Foto: Expressen TV.
Här föser Nordvall bort Kalla från intervjun. Foto: Expressen TV.
Torbjörn Nordvall. Foto: Nils JakobssonTorbjörn Nordvall. Foto: Nils Jakobsson
Torbjörn Nordvall. Foto: Nils Jakobsson

Landslaget stoppar Kalla – från intervju

Publicerad

FALUN/STOCKHOLM. Charlotte Kalla ställde upp för att svara på frågor i Expressen TV.

Då valde landslagets presschef Torbjörn Nordvall att stoppa frågor till den svenska stjärnan.

– Det finns en gräns för vad vi kan låta henne utstå just nu, säger han.

– Det är jag som har tagit det här beslutet, säger förbundskapten Rikard Grip.

Det blev ytterligare en norsk uppvisning i världscupen.

För Charlotte Kalla slutade det med en sjundeplats i Faluns 10 kilometer fristil.

Efteråt var hon besviken på insatsen, och fick för första gången svara på damtränaren Mattias Perssons kommentar om hennes psykiska status.

– Det uttalandet får stå för honom, sa hon till SVT.

Efter intervjun i SVT skulle hon ställa upp i Expressen TV. Något hon var på väg att göra, innan landslagets presschef Torbjörn Nordvall stoppade intervjun.

– Det blir för hårt tryck på henne, säger Nordvall.

– Det finns en gräns för vad vi kan låta henne utstå just nu.

Därför lät de inte Charlotte Kalla bli intervjuad

Hur menar du då?

– Charlotte är inte nöjd med resultaten, hon tycker att det är jobbigt. Och i stället för att låta henne stå här och vara ledsen, och inte kunna uttrycka sig tillräckligt bra låter vi henne gå vidare.

Hon kommer inte tillbaka senare heller?

– Nu låter vi henne gå upp till trailern och smälta dagens insats, sen får vi se. Men jag har jobbat med henne i flera år, och jag vet var gränsen går.

Torbjörn Nordvall är inte intresserad av att kommentera damtränaren Mattias Perssons uttalande:

– Det som Mattias Persson har sagt, det får stå för Mattias Persson.

Förbundskaptenen Rikard Grip tar på sig ansvaret för att Charlotte Kalla inte stannade för intervjuer:

– Jag rymmer också från en den arbetsuppgifter, så jag tycker att det är helt okej att hon också gör det. Men jag är ytterst ansvarig, och det är jag som har tagit det här beslutet. Det har ingenting med henne att göra. Jag är hennes chef, och jag har sagt att hon inte ska ställa upp på intervjuer, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag