Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Landslaget samlas – då saknas stjärnan

Foto: ANDRE PICHETTE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Längdlandslaget ska samlas för träning efter midsommarhelgen.

Lägret kommer att hållas i Torsby – men utan Sveriges nya stjärna Frida Karlsson. 

– Jag känner att jag inte fått den återhämtning jag är van vid så här års och vill därför följa min träningsplan i lugn och ro hemma i Sollefteå i juni, säger hon i ett pressmeddelande. 

Vanligtvis brukar veckan efter midsommar innebära läger för längdlandslaget i värmländska Torsby. Och så kommer fallet även vara i år. 

– Vi hade ett bra snöläger i Sognefjäll i Norge i maj och nu ser vi fram emot ett kombinerat snö- och barmarksläger i Torsby där det finns både skidtunnel och fina miljöer för barmarksträning, säger landslagschef Jonas Peterson i ett pressmeddelande. 

Tillbaka efter ryggoperationer 

Det är Torsbys skidtunnel med omnejd som bjuder åkarna på träning mellan den 30 juni till 1 juli. Och åkarna har haft en träningsperiod på hemmaplan i några veckor. 

– Det har varit bra träning av individerna under perioden mellan lägren och det är härligt att se framstegen hos både Jens Burman och Viktor Thorn, som efter sina ryggoperationer nu är tillbaka med de övriga på lägret, fortsätter Jonas Peterson. 

Frida Karlsson saknas 

Någon som däremot saknas på lägret är supertalangen Frida Karlsson. Efter en tävlingssäsong med fina resultat har hon haft en intensiv vår med mycket uppmärksamhet.

– Jag känner att jag inte fått den återhämtning jag är van vid så här års och vill därför följa min träningsplan i lugn och ro hemma i Sollefteå i juni. Men jag ser fram emot att träffa tjejerna på augustilägret igen, säger Frida Karlsson i pressmeddelandet.

Även Johanna Hagström från utvecklingslaget kommer att delta på Torsbylägret.