Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslaget gör om – efter Fridas kritik

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Frida Karlsson var öppet kritisk till landslagsledningen vid flera tillfällen under säsongen.

Anledningen? Valet att minimera det medicinska teamet ute på tävlingarna.

Men nu agerar landslaget.

– Vi har haft ett möte, säger Frida Karlsson.   

Det var framför allt under Tour de ski i början av januari som landslagsstjärnan Frida Karlsson var stenhård i sin kritik.

Det var under touren Karlsson skadade sig efter en olycka på hotellrummet - något som gjorde att hon fick problem med åkningen.

– Det är inte optimalt att vi inte har någon fysio på plats. Jag tycker det är riktigt dåligt, sa Karlsson efter sin elfteplats i 10 kilometersloppet i Val di Fiemme.

Dagen efter bröt också Frida Karlsson Tour de ski.

Landslagsläkaren: ”Svåraste säsongen”

Landslagsläkaren Per Andersson har tagit del av åkarnas kritik efter säsongen. Men säger att det varit en ytterst speciell säsong.   

– Det här är kanske den svåraste säsongen att utvärdera som jag varit med om. En hel del av våra beslut var ju kopplade till covid-19, säger Per Andersson.

Som beslutet att ha så lite folk på plats under tävlingarna?

– Ja, det var ett beslut vi tog för att minska smittspridningen.

Per Andersson fortsätter:

– Men det är möjligt att vi var f-ö-r försiktiga. Det var ju andra nationer som åkte med fysios som också klarade sig väldigt bra.

21-åriga Frida Karlsson var inte ensam om att sakna mer medicinsk personal på plats under tävlingssäsongen. Något som åkarna också framfört till landslagsledningen i utvärderingen efter säsongen.

Och det har nu gett resultat.

Frida Karlsson: ”Har haft ett möte”

– Vi har haft möte med det medicinska teamet och de har presenterat ett nytt upplägg som vi ska få prova här och det tror vi på, säger Frida Karlsson.

Vad var det du var mest kritisk till?

– Att vi inte hade fysios på plats under tävlingsåret, men det hade ju med corona att göra så…jag förstod bakgrunden till det. Men framöver kommer vi ha två fysios varje läger och varje tävlingshelg.

Du känner dig lugn och trygg med det?

– Ja, det tycker jag känns bra.
 

LÄS MER: Speciallösningen som ska rädda Frida Karlssons OS 


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.