Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslaget agerar – efter Ebbas ilska

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: THOMAS BACHUN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ULF PALM / TT / TT NYHETSBYRÅN

SportExpressen avslöjade att två vallare lämnade det svenska landslaget – vilket fick Ebba Andersson att reagera starkt.

Nu agerar Sverige och värvar Finlands vallachef, Martin Norrgård.

– Jag kunde inte tacka nej när jag fick chansen, säger Norrgård.

Samma dag som skid-SM i Kalix skulle inledas avslöjade SportExpressen att Rikard Andreasson, personlig vallare till Ebba Andersson och Calle Halfvarsson, tvingats bort från det svenska landslaget.

Beskedet fick Ebba Andersson att ryta till.

– Han är en väldigt viktig person för mig som nu rycks i från mig. Och att då gå in i en OS-säsong känns inte så kul. Just nu känns det inte som jag är i någon jättetrygg situation, sa Ebba Andersson.

Varken hon, Andreasson själv eller vallachefen Petter Myhlback ville dock gå in på exakt varför samarbetet avslutats.

Dagen efter kunde SportExpressen också berätta att Ulf Eriksson, personlig vallare till Maja Dahlqvist och Johan Häggström, hoppar av landslaget.

– Det håller vi internt, varför jag gjorde det. Jag går inte in på det, berättade Eriksson.

Johan Häggström var besviken efter avskedet:

– Det här förstör lite den kontinuiteten som man vill ha med sin vallare. Det kändes bara trist när han ringde och berättade att han inte skulle vara med något mer.

Landslaget agerar – värvar från Finland

Nu har Svenska skidförbundet agerat och tagit in ett nygammalt namn.

Martin Norrgård återvänder till det svenska vallateamet efter ett år som vallachef i sitt hemland Finland.

– Jag kunde inte tacka nej när jag fick chansen. Det har varit ett väldigt givande år för mig men jag känner att jag vill tillbaka till Sverige. Jag har saknat många många därifrån, säger Norrgård i ett pressmeddelande.

Svenska vallachefen Petter Myhlback är nöjd med sin rekrytering:

– Det funkade otroligt bra när han var med oss senast. Han gjorde då ett bra jobb och var populär bland åkarna, säger Myhlback.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.